bàsquet

joventut

Es complica la vida

Lliga Endesa. La Penya desaprofita una renda de 14 punts i perd contra un Iberostar sense Tobey ni White

La conversa de 22 minuts de Diego Ocampo amb els jugadors després del partit és la mostra clara que hi havia moltes coses a dir. La Penya va desaprofitar un coixí de 14 punts (29-15) i després de dominar amb autoritat tota la primera meitat sense que en cap moment es veiés perillar la victòria el canvi en el segon temps va ser gegant, van aparèixer tots els defectes i sobretot les pors. Quarta jornada –ha jugat tres partits– i el Divina Joventut encara no s’ha estrenat. Es repeteix la història del curs passat, en què es va començar amb mal peu (0-5) i això es va arrossegar la resta del curs. Diumenge, a Gran Canària i després dos partits clau seguits a Badalona: Betis i Guipúscoa. Això sí, la Penya ja va contra rellotge.

I això que la posada en escena havia estat ideal. Richard havia anotat cinc punts en 50 segons quan en l’últim partit només n’havia fet un en 40 minuts. La Penya manava al marcador amb solvència i amb encert (5/7 triples inicials). Abans del descans, però, els canaris havien retallat la diferència fins als vuit punts (41-33).

Exhibició de Bassas

En la segona part el base va donar una lliçó de bloqueig directe per anotar, fer jugar l’equip i assistir. Tres atacs seguits obrint al triple a Abromaitis van disparar l’alarma (49-52). A partir de llavors, nervis (2/15 triples al segon temps) i una Penya sense continuïtat que evidencia que li falten anotadors, paga la joventut i que els pilars no estan en forma.

Hem estat malament defensant el bloqueig directe i també en la presa de decisions finals