Eurocopa

Per Europa 22 anys després

Eurocopa. El MoraBanc fa més de dues dècades que no fa un desplaçament de competició europea i intentarà sumar la primera victòria a la pista del Torí

Fa 22 anys, el llavors anomenat Festina Andorra, va fer el seu darrer desplaçament en competició europea a la localitat austríaca de Wells en la ja desapareguda copa Korac. Des de llavors han passat molts anys i, després de més de dues dècades, els andorrans intentaran sumar avui (20.30 h. Teledeporte) la primera victòria lluny del Principat. El rival és el Fiat Torí, que en la primera jornada va tombar el Cedevita croat (83-86).

Un rival temible

La plantilla del Torí té a les seves files un compatriota de Jaka Blazic i exjugador dels Lakers a l’NBA, Sasha Vujacic. Però no és l’estrella. El rival del MoraBanc, que en el Pallacanestro ocupa la cinquena posició amb un balanç de dues victòries –a la pista del Brindisi (67-72) i a casa contra el Sàsser (97-92)– i una sola derrota que va acumular aquest cap de setmana passat a la pista del Sidigas Avellino (72-63). Els italians van perdre la imbatibilitat, tot al contrari que l’equip de Joan Peñarroya, que aquest cap de setmana va tallar la mala ratxa de derrotes en tombar el Gran Canària, un triomf que ha aportat optimisme perquè és el resultat de la feina ben feta que estaven fent tot i no arribar els resultats.

El base del Torí és un vell conegut de l’afició catalana, ja que Giuseppe Poeta va ser el director de joc del Manresa. El principal perill és Trevor Mbakwe (2m07), un referent interior que ha fet 11,7 punts i 6 rebots de mitjana a Itàlia. A l’equip hi ha diversos nord-americans, com Lamar Patterson, Maurice Garrett i Andre Jones, que formen un trio perillós en atac. Joan Peñarroya ha subratllat una de les claus: “Estar molt sòlids al darrere, som un bon equip defensiu quan fem bé les coses, i hem d’estar bé en aquest sentit.”

JOAN PEÑARROYA

“Juguem contra un equip amb molts americans; si juguen còmodes són molt perillosos”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)