Eurocopa

Un rival de primera divisió

El Landes posarà a prova el bon moment de l’Spar Citylift Girona en el primer partit europeu a Fontajau

Amb cares molt conegudes, és un dels equips més potents de l’oest

Queralt Casas, Céline Dumerc o Cierra Bravard són noms coneguts per al bàsquet gironí. La bescanonina, la llegendària base francesa i l’expivot de l’Uni són tres titulars del Landes, l’equip que avui es presenta a Fontajau disposat a fer un pas endavant després de l’ensurt que va viure a Mont de Marsan, quan va necessitar una recuperació de Plagnard i un 2+1 de Bravard en l’últim segon per doblegar el Ceglèd. Sobre el paper, el Landes és un dels millors equips de la zona oest de l’Eurocopa, però aquest curs només ha guanyat un partit de manera nítida.

L’estrena de l’Spar Citylift Girona a Fontajau en l’Eurocopa 2017/18 ve precedida per la primera setmana mig normal de feina a Fontajau. Farà falta, perquè a més del potencial de bàsquet que té, el Landes sap que per ser primer de grup haurà de guanyar partits a fora i que si el d’avui no n’és un, se li complicaran els plans.

Rotació de set

El cinc base del Landes el completen la seva màxima anotadora, la canadenca Miranda Ayim, i un fitxatge de qualitat, l’alera sèrbia Maja Skoric. Ayim és la jugadora més en forma de l’equip, juntament amb Queralt Casas. L’entrenadora francesa, Cathy Melain, té una rotació de vuit jugadores, quatre per fora –Dumerc, Casas i Skoric s’apropen als 30 minuts i la base reserva Plagnard supera els 20– i quatre per dins –Ayim i Bravard són les titulars i Milapie i Sissoko, les reserves– però quan els partits són costeruts les titulars encara carreguen més esforç. En els dos últims, per exemple –victòries d’un punt i de tres– Sissoko només ha jugat 6 minuts i 13.

El Landes té tendència a córrer i, per tant, és freqüent veure’l amb tres petites –les dues bases i Queralt Casas d’alera– i no és impossible que quan Bravard descansa jugui sense interior de referència, amb Skoric i Ayim.

En tot cas, si algun aspecte destaca del moment actual és la dificultat per anotar de tres punts: només 15/61 (24,5%) en la lliga francesa, on és l’equip que en suma menys. Les mateixes jugadores van acreditar 136/471 triples (29%) al final del curs passat. Però és simptomàtic que la seva millor tiradora fos Bravard (39%).

24%
en triples
acredita el Landes en la lliga francesa (15/61 en 4 partits). Contra el Ceglèd, 22% (2/9)
7
jugadores
del Landes estan entre 23,3 minuts en pista (la base suplent Plagnard) i Ayim (30,8)
9-3
és el balanç
de l’Spar Citylift Girona a Fontajau en dues temporades en competició europea
Les seves posicions 2, 3 i 4 són molt atlètiques, generen molt de ritme. Bravard els dona presència a dins i la batuta és de Dumerc, anoti o no
Es coneixen de la temporada passada. És un equip ben preparat tàcticament. No són només de córrer. Corren, però també juguen bé
Tenen prou bona plantilla per pensar que nosaltres no tenim avantatge per la nostra rotació
L’horari no hi ajuda, però confio que els que vinguin ho facin ben predisposats a fer-se sentir, com la temporada passada
Tot just estem començant. Abans del sorteig era un equip a evitar, però ara ningú no ens diu que el Ceglèd no pugui guanyar a fora
Tenen un potencial físic molt alt, i això sempre s’ha de tenir present, però no només ens hem d’ocupar d’això
Poden estar fallant molts triples però tenen qualitat. Si estirem la manta per aturar el joc interior, ens equivocarem
Èric Surís

Un equip molt poc retocat

Tot i la decepció del curs passat –en gran mesura per les lesions–, el Landes creu en la plantilla i només hi ha incorporat Maja Skoric (dorsal 12) i Kadiatou Sissoko (7). La sèrbia era titular en el Ceglèd (15,8 punts en lliga i 14,8 en l’Eurocopa) però Sissoko és una jove promesa de 18 anys a qui Mendy coneix bé perquè s’hi va enfrontar en la segona divisió quan jugava amb l’Avenir Chartres i Sissoko, amb el CFBB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)