Eurolliga

Derrota per créixer

El Barça surt al Pionir a peu canviat, es refà d’un 55-41 amb defensa i quan Heurtel troba ritme ofensiu, però no defineix en els últims dos minuts (82-82) i Bjelica i Rochestie, enormes, rematen per a l’Estrella Roja

El Barça va perdre ahir a Belgrad el primer partit de la temporada, un enfrontament que des del tram final del primer quart i fins a la meitat del tercer va viure suportant dèficits de dues xifres. Va pagar un preu molt alt pels descosits defensius en situacions de joc desorganitzat, però sempre es va subjectar al partit i l’obstinació li va permetre passar del 55-41 al 82-82 dos minuts abans del final. Ho va fer amb defensa, amb variacions en la disposició natural dels jugadors i amb Heurtel fent-se present. Amb joc, la generositat en l’esforç va tenir premi tot i no completar la remuntada i l’equip, a pesar de la derrota, va tornar amb un bon guió per continuar ferm en l’incipient procés de creixement.

Mala entrada

El Barça va sincronitzar-se en una defensa compacta per primera vegada als dos minuts del segon quart (28-18). Fins aquell moment, les directrius de contenció li havien fet figa. La més greu, la defensa de transició, fonamental en el bàsquet actual per no propulsar el rival.

Si bé va arrencar ben posicionat, fent passar tot el joc ofensiu per les mans de Séraphin (7-4), les escomeses sèrbies, molt dinàmiques i utilitzant molt pocs segons de la possessió, el feien anar de corcoll. Estudiat al mil·límetre, Lessort corria el camp quasi com ningú i en tot cas molt més ràpid que Séraphin, i Sito Alonso va haver de treure el francès (15-10). Abans ja havia fet entrar Pressey per incrementar la pressió a la direcció local, però entre poc i res van canviar les coses fins al final del quart (24-13). Precipitat, precari en les ajudes i superat en l’un contra un, l’equip patia perquè havia d’atacar posicionalment i no deixava anar la pilota amb velocitat. La passava amb lentitud, empetitia la pista i feia més gran l’Estrella Roja.

Sense rebot (12-6), tampoc ofensiu (1), i malgrat les rotacions constants de Sito cercant el cinc idoni, el resultat se li trencava (33-20, 14’), perquè tot i perdre poques pilotes, els locals les castigaven totes. La tornada de Séraphin va coincidir amb uns moments de desencert dels serbis, i el Barça, localitzant punts a camp obert, es va rehabilitar (33-28). Però sense continuïtat, inoperant en la reacció al joc per parelles que proposava Rochestie (44-32).

Final dolent

Reagrupat, tornant del descans, l’escassa determinació quan alliberava tirs el va amansir i situar Hanga sobre Rochestie no li donava els resultats esperats, també perquè Séraphin, tot i anotar amb facilitat, desatenia i desguarnia la custodia de la zona (55-41, 25’). Sito va treure el pivot francès –ja no va tornar al partit–, va situar Vezenkov en la posició de tres i, tot i no arribar als triples d’Antic, els blaugrana van falcar la rereguarda. Van deixar d’anar a remolc i Heurtel va entrar finalment en ritme ofensiu.

Primer anotant –7-16 per tancar el quart (62-57)– i després involucrant els companys, harmonitzant els atacs. I si bé Bjelica i Rochestie continuaven sent un maldecap, el Barça havia identificat els arguments per discutir un triomf que mai abans havia estat seu –79-80 després d’una transició de Hanga a 2:54. Havia tornat, però en els últims dos minuts (82-82) no va tenir prou tacte per contestar la convicció i la tenacitat de Bjelica i Rochestie.

-2
de valoració
d’Heurtel en la primera meitat, amb cap tir intentat, 3 pilotes perdudes i 3 assistències. Després, 23 de valoració.
En la segona meitat hem canviat, però hem jugat l’últim minut malament. N’hem d’aprendre i estar preparats
Sito Alonso
50
punts
del Barça després del descans (14/18, 5/12 i 7/7 lliures), però en els dos últims minuts, 0/2 tirs i 2 pilotes perdudes.
0
minuts
va jugar Pressey en la segona meitat, mentre que en la primera n’havia disputat 9:34 (3 punts, 2 rebots i cap assistència).
La nostra afició ho ha estat tot, aquesta nit. No he estat jo, han estat els meus companys i els aficionats
Taylor Rochestie
Hem tingut una mala primera meitat que hem arrossegat tot el partit. No podem cometre tantes errades d’inici jugant fora de casa
Pierre Oriola
No hem començat bé, i quan érem 5 o 7 punts a sota l’atmosfera del pavelló ens ha creat la sensació de perdre de 12 o 14 cinc minuts abans del final

Pau Ribas, a Belgrad un any després

El 26 d’octubre de l’any passat, al Kombak Arena, Pau Ribas només va poder jugar 9:07 minuts perquè es va trencar el tendó d’Aquil·les, mentre que ahir, un any després, l’escorta va ser el segon jugador més utilitzat per Sito (24:59 minuts). Plenament recuperat, a diferència del partit de la temporada passada (3/5 triples), Ribas no va tenir encert (1/4 tirs), però va aportar quatre rebots, tres assistències i una recuperació.