ACB

bàsquet

lliga endesa

Complex vitamínic

Lliga Endesa. El Barça Lassa es recarrega d’autoestima amb un triomf a la pista del Madrid. El treball sobre Doncic en la segona meitat i el paper de Moerman, Sanders i Heurtel, cabdals

Aquest Barça Lassa ja les té, aquestes coses. Tot just dos dies després de caure a casa, i de mala manera, contra l’Efes, ahir va convertir-se en el primer equip que ha derrotat el Madrid enguany, en la Lliga Endesa. Només és un triomf, un més, però endur-se un clàssic a domicili porta uns components addicionals que, ben segur, ajudaran l’equip a carregar-se de moral i a l’entorn, de confiança en el que s’està fent. Cabdal per encarar-se al que arriba, una setmana amb doble jornada en l’Eurolliga.

El ritme de Doncic

L’inici va ser viu, amb activitat i també més errades del compte en tots dos costats. Amb l’eslovè com a epicentre de tot, el Madrid va agafar aviat el control de la situació (19-12, 7’). A l’equip li costava contenir-lo i hi hagués qui hi hagués en la seva marca –només en el primer quart, Hanga, Sanders i Heurtel– acabava sortir-se’n. En paral·lel a això, Sito Alonso feia una declaració d’intencions i la primera rotació era per situar Pau Ribas de base, en detriment de Pressey.

De mica en mica, el Barça s’anava trobant i va teixir una reacció a cop de triple (6/9 a mig segon quart) i buscant també insistentment els seus interiors al pal baix. Primer, a Tomic, que no es va empetitir ni molt menys per la presència de Tavares, que ahir debutava, i després a Seraphin. Al darrere, però, tenia problemes per apaivagar la creativitat del rival, sobretot de Doncic i també Campazzo. A la mitja part, igualtat (45-45).

L’equip havia fet moltes coses bé –controlar el rebot defensiu i minimitzar pèrdues per evitar la transició blanca–, però va proposar-se un plus més. I tot depenia de la contenció de Doncic, de fer-lo sentir incòmode. I això ho van fer a la perfecció Sanders i Hanga. Que l’eslovè no hi era va passar-li factura al Madrid, que tampoc tenia activat Randolph, erràtic en el tir (1/11, al final). En aquesta fase, Felipe va donar molta vida als seus a còpia de rebots d’atac, per frenar l’ímpetu blaugrana. De fet, l’equip va tenir avantatges petits gràcies a la irrupció de Moerman a finals de tercer quart (55-61, 28’) o de Sanders en el principi de l’últim quan alçava també la veu Navarro (64-68, 33’). Però el rival sempre trobava un salconduit per tornar, sobretot aprofitant alguna badada blaugrana.

Serenor

El partit va derivar en un cara o creu en què es va moure millor el Barça Lassa. I particularment Heurtel, que va anotar una cistella clau en una acció personal a 6,8 segons del final (78-81) i va acabar certificant el triomf amb dos tirs lliures. Entremig, una pèrdua absurda del Madrid en un servei de banda que li seria letal.

Hauríem de tenir sempre aquesta agressivitat. Però també vull destacar la força mental després del disgust de divendres
Sito Alonso

EN XIFRES

Estaria preocupat si veiés que la gent no treballa. Ens falta molt encara per arribar al nivell que exigeix el Madrid
Pablo Laso
Hem demostrat que podem guanyar a qualsevol, tot i que ens falta una mica més de temps per tenir regularitat
Adam Hanga
-1
de valoració
de Doncic en la segona part, amb 0/10 en tirs. En la primera, n’havia fet 16 amb 6/7.
6
punts
d’Heurtel, amb 2/8 tirs de camp. Això sí, quatre els va anotar en els últims 6,8 segons.
34
segons
de Pressey, tots en el tram final del segon quart. Pau Ribas va actuar ahir de segon base.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)