Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Esbandint la boira

Solidesa. El Barça anota tants triples en la primera meitat com en el millor dels set partits anteriors i pot acumular equilibri anímic i en el joc

El Barça necessitava un bàlsam que contribuís a l’estabilitat anímica per fugir d’ansietats i precipitacions. I el va trobar en el triple durant la primera meitat, que va ser la que va dibuixar el partit. Amb un encert d’excepció (9/16), se’n va anar al vestidor havent anotat tants triples com en el millor dels set partits anteriors (9/20 dimecres a Nuremberg) i amb cinc jugadors havent-ne sumat algun.

En la segona meitat, el Barça va orientar el joc de manera diferent. Va llançar la meitat de triples i l’encert també va decaure (1/8). L’únic va arribar de mans d’Adam Hanga, el sisè que en va anotar algun, més que en cap altre partit.

Argument de pes

No era el Barça un especialista en el tir de 3 punts fins ahir. Fins ara acreditava un 35% tan discret com la producció en valor absolut des de l’arc (menys de 23 punts per partit de mitjana). Registres que van quedar esmicolats ahir (27 dels 50 punts fins al descans des del triple i 42% d’encert final).

Al Barça també el va ajudar la comparació amb el rival, que al 9/16 blaugrana oposava un 2/8 molt pobre. Revolucionat i amb problemes per aplicar pausa i rauxa quan tocava, el Barça va aconseguir estabilitat mental a partir de l’encert. I amb l’estabilitat va millorar la presa de decisions. El València, fora d’algun error defensiu –com el que va costar el 33-24 de Koponen– va tenir una orientació clara en la seva defensa: tancar el joc interior i, quan el Barça aconseguia fer circular la pilota amb passades extra, concedir el triple a Oriola i, sobretot, a Pressey. El problema és que es va trobar amb una sèrie de circulacions ràpides, amb el targarí clavant els seus dos intents i, sobretot, amb un triple de vuit metres de Pressey en l’última acció de la primera meitat, que tancava un 10-0 (50-32).

Tornant del vestidor, el Barça va produir de manera diferent. El primer intent des de 6,75m va trigar més de quatre minuts, i va ser l’últim que convertirien els blaugrana (Hanga, 61-44).

22,7
punts
de mitjana feia el Barça des del triple fins ara. Ahir, 27 en la primera meitat.
Primer quart (4/7)
Adrien Moermann 3/4
Pierre Oriola 1/1
Thomas Heurtel 0/1
Rakim Sanders 0/1
Segon quart (5/9)
Petteri Koponen 2/3
Pierre Oriola 1/1
Pau Ribas 1/3
Phil Pressey 1/2
Tercer quart (1/4)
Adam Hanga 1/1
Phil Pressey 0/1
Rakim Sanders 0/1
Petteri Koponen 0/1
Últim quart (0/4)
Pau Ribas 0/1
Petteri Koponen 0/3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)