FEB

Encaix complicat de la copa 2018 a Fontajau

Bàsquet. El context polític genera contradiccions en l’àmbit institucional i inquietud en la FEB, per bé que l’Uni Girona està disposat a buscar solucions

La possibilitat que Fontajau torni a ser l’escenari de la copa (del 19 al 21 de gener del 2018) és avalada en aquests moments avui sobretot per l’Uni Girona, i no tant per la FEB i l’Ajuntament de Girona, tot i que la federació va sortir de l’edició 2017 repartint felicitacions a tort i a dret als organitzadors gironins. Pel que fa al consistori, no hi ha una posició oficial i, de fet, l’assumpte, que es va posar sobre la taula dimecres arran de la renúncia de Salamanca, es debatrà avui.

El context polític causa dificultats objectives d’encaix que poden acabar sent insalvables. L’Uni està disposat a estudiar com resoldre-les totes, però vol partir d’un acord. La FEB, que també coneix les intencions gironines, no acaba de fer el pas, tot i que admet que Girona li ofereix totes les garanties en l’aspecte tècnic. Té l’alternativa de Valladolid (i fins i tot Palència si acaba el nou pavelló a temps), totes dues ciutats molt properes a Salamanca, que seria una altra manera de considerar l’Avenida com a equip local.

Corre pressa

La decisió final no es pot demorar gaire, perquè la cita és d’aquí a vuit setmanes i, si bé a Girona es podria replicar la planificació del 2017, si la FEB se’n va a una altra ciutat el temps se li tira al damunt. En qualsevol cas, la part més feble de l’equació correspon a l’Ajuntament de Girona. La ciutadania encara té ben fresques les imatges de les porres de l’1-O, de la repressió posterior encara en curs i de la intervenció de Felip VI avalant l’actuació policial i anunciant més repressió. Les decisions preses per l’Ajuntament de Girona (no invitar representants de les institucions de l’Estat ni atendre invitacions seves; en definitiva, no coincidir en cap acte) dificulten l’encaix d’una competició que porta el nom de la monarquia en el relat dels últims mesos.

Si ho acabés descartant i no s’hi impliqués ni hi col·laborés, també es podria plantejar la cessió del pavelló de Fontajau –de titularitat municipal– al club durant aquelles dates i que fos l’Uni qui s’ocupés de tot. Però en aquests moments, van escassos els arguments optimistes.

Basquet. Eurocopa Grup G

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Spar Citylift Gir. 6 3 3 0 245 159
2 Landes 5 3 2 1 189 211
3 Ceglèd 4 3 1 2 204 224
4 Gernika 3 3 0 3 189 233
  Eliminatòria de 16
Darrera actualització: 26-10-2017 21:45:03

Marc Serra deixa el cos tècnic

Marc Serra, ajudant d’Èric Surís i responsable de scouting de l’Spar Citylift Girona, deixarà el cos tècnic de l’equip amb efectes immediats. La raó que han explicat club i tècnic és la incompatibilitat amb la seva feina en el sector immobiliari. La feina de Serra requereix una dedicació molt elevada en hores i, malgrat que a principi de temporada ja es va plantejar deixar l’equip, finalment va fer un últim intent per mantenir-se en el cos tècnic, que ha durat fins ara. Diumenge ja no seurà a la banqueta. Serra havia estat ajudant d’Èric Surís en diversos equips (GEiEG, Salt i ara l’Spar Citylift Girona) al llarg de sis temporades.

10 bitllets sense amo en l’Eurocopa

En l’Eurocopa únicament 14 de les 24 places per a les eliminatòries tenen propietari. Dimecres el va obtenir el Saint Amand francès i ahir, el Szekszard hongarès. Pel que fa a la cursa per obtenir un dels vuit primers llocs del rànquing i quedar exempt de la primera eliminatòria, l’Uni continua molt ben posicionat pel basket average general i, si guanya a Hongria, la tindrà. Hi ha sis equips amb 5-0: Venècia (+108), Eirene Ragusa (+101), Carolo (+72), Hatay (+71), Riga (+40) i Wrocláw (+34). I sis equips més que acrediten 4-1: Spar Citylift (+86), Olympiacòs (+82), Mersin (+50), Enisey (+43), Namur (+33) i Landes (+8).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)