bàsquet

barça

Amb la mateixa pedra

Lliga Endesa. Encara sense prou joc per moure’s amb el resultat en contra, el Barça perd sempre que arrenca tou

Entrar bé en el partit no és sinònim de victòria per al Barça Lassa, però fins ara ha estat sempre el preludi de veure el millor joc que ha interpretat l’equip de Sito Alonso –i quan ha mantingut el to durant els quaranta minuts ha significat veure’l atropellar els rivals. Començar els partits en punt mort, en canvi, ha estat pràcticament sempre el prefaci d’una derrota, perquè aquest Barça encara no té prou joc ni prou arguments per moure’s i jugar amb el rival moderant la iniciativa i el resultat en contra. Com un equip en construcció o com un equip petit.

“Per guanyar el CSKA i el Fenerbahçe encara hem de millorar molt, però hem de tenir la capacitat de guanyar altres equips que poden ser del nostre nivell o pitjors. Encara no hem demostrat res i hem de treballar molt per competir contra els millors”, assegurava Sito Alonso després de perdre contra l’Iberostar. En les dues relliscades al Palau en la lliga, diumenge i contra el Múrcia, l’equip va pagar la temeritat d’arrencar a veure-les venir. En tots dos casos, el ritme de pas el va dictar l’oponent, i el Barça va ser incapaç no només de trobar un cinc que desxifrés el moment, sinó tampoc cap associació que li donés un mínim de continuïtat en les prestacions ofensives. Per postres, tant els d’Ibon Navarro com els de Fotis Katsikaris van fer festes amb el rebot ofensiu: 15 que van ser 18 punts, els murcians, i 13 que van ser 19, els canaris.

I en l’Eurolliga

“Hem de ser més contundents al començament dels partits”, admetia també el tècnic blaugrana. Anar a remolc i no ser a temps de capgirar la dinàmica li ha passat en la lliga i també en l’Eurolliga, en la qual en els tres inicis que ha tingut sense l’energia idònia han acabat amb el triomf allà mateix, a les mans del rival –Estrella Roja (90-82), Zalgiris (75-81) i Anadolu (85-89).

Navarro, 22 punts en menys de 20 minuts

Juan Carlos Navarro va ser el blaugrana ofensivament més inspirat contra l’Iberostar i, anotant 16 punts en els últims deu minuts de partit (pròrroga inclosa), va acabar amb 22 punts en 18:51 minuts, uns registres que mai havia assolit en la seva carrera en l’ACB. L’última vegada que el capità havia franquejat els 20 punts en la lliga va ser en els quarts de final del 2014 (24). En l’anterior partit, a Saragossa (86-99), Navarro, que contra l’Iberostar va valorar 22, ja va acabar amb 15 punts i 21 de valoració en 16 minuts.

Dues derrotes, com en tot l’any passat

La derrota de diumenge contra l’Iberostar (91-93) va ser la segona del Barça al Palau Blaugrana en la Lliga Endesa després de l’encaixada contra l’UCAM Múrcia en la sisena jornada (94-97). Així, l’equip de Sito Alonso ja ha perdut a casa tantes vegades en sis partits com ho va fer la temporada passada en els disset que hi va jugar –14-2 en la fase regular i 1-0 en el play-off, amb desfetes contra el Bilbao (5/02) i el mateix Iberostar (11/05)–. En el global de l’exercici, el Barça de Giorgios Bartzokas va perdre vuit partits a casa (15-2 en l’ACB i 9-6 en l’Eurolliga), mentre que l’actual balanç és de 8-5 (4-2 i 4-3 a Europa).