NBA

L’efecte Mirotic enlluerna

NBA. El retorn de l’aler pivot aporta cinc victòries consecutives a uns Bulls que estaven enfonsats. Ricky Rubio lidera el triomf dels Jazz a Boston

La jornada

Hornets - Heat

98 - 104

Pacers - Pistons

98 - 104

Magic - Blazers

88 - 95

Sixers - Thunder

117 - 119

Wizards - Clippers

100 - 91

Celtics - Jazz

95 - 107

Raptors - Nets

120 - 87

Grizzlies - Hawks

96 - 94

Bucks - Bulls

109 - 115

Nuggets - Pelicans

117 - 111

Rockets - Spurs

124 - 109

I ja són cinc triomfs. És l’efecte Mirotic. El retorn de l’aler pivot montenegrí ha estat sens dubte clau en la resurrecció d’uns Bulls, que transitaven com ànimes en pena per la lliga. La darrera matinada, l’exjugador del Madrid va fer 22 punts i va agafar 8 rebots en la victòria contra els Bucks, la cinquena consecutiva de Chicago des de la reaparició de Mirotic (3-20 fins a la seva tornada), després del greu incident amb el seu company d’equip Bobby Portis. Fa dos mesos, Portis va agredir el montenegrí en un entrenament, li va trencar un os maxil·lar i li va provocar una commoció cerebral.

Ara, el seu ex-rival s’ha convertit en el seu principal soci (27 punts i 12 rebots a Milwaukee) per impulsar la remuntada dels vermells. “Tinc una gran confiança en mi mateix. Hem fet un pas endavant i hem après a jugar l’un contra un”, va dir al final del matx Mirotic, que acredita una mitjana de 20 punts i 6,2 rebots en els cinc partits que ha jugat. El que va ser el seu agressor, Portis, que ha crescut en el seu joc, manté el mateix discurs optimista: “Niko i jo no ens preocupem més pel que va passar. Tot el que fem és per a l’equip. Som professionals i fem la nostra feina.”

Pel que fa a la resta de la jornada, Ricky Rubio es va posar l’equip a l’esquena en el triomf dels Jazz ni més ni menys que a Boston contra el líder de l’est. El base va fer 22 punts, va agafar set rebots i va donar cinc assistències en una actuació molt completa. “Això és el que fa un equip guanyador. Cadascú s’entrega al màxim”, va dir el del Masnou. No va estar tan afortunat Pau Gasol amb els Spurs contra els imparables Rockets, líders de l’oest. Quatre punts i quatre rebots va ser l’aportació del pivot català, que va patir l’exhibició de Harden i Paul, amb 28 punts cadascú. “Es nota que els Rockets ens tenien ganes des del play-off. Han jugat millor que nosaltres i han estat més encertats. Hem comès errors de disciplina i concentració, i ells ho han aprofitat. Estan jugant amb una gran confiança”, va assegurar el dues vegades campió de l’NBA.

El mitjà dels Gasol sí que va aconseguir el triomf en el duel entre els Grizzlies i els Hawks. Marc va fer 13 punts. Però el partidàs de dissabte a la matinada el van protagonitzar els Sixers i els Thunder, amb tres pròrrogues i victòria d’Oklahoma. Els 34 punts d’Embiid no van aturar el big three: Westbrook (27), George (24) i Anthony (24).

LA FRASE

Es nota que els Rockets ens tenien ganes des del ‘play-off’. Estan amb una gran confiança
Pau Gasol
pivot dels spurs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)