ACB

bàsquet

joventut

L’esperit de Ventura

Lliga Endesa. La Penya remunta setze punts al Saragossa i venç un partit antològic en el segon temps amb el capità de líder i un gran treball coral

El Divina Joventut es fa fort a casa. Ahir els verd-i-negres van encadenar la quarta victòria consecutiva al Palau Olímpic abans de rebre un rival directe, el Burgos, dissabte vinent en un partit clau. La fe verd-i-negra va servir per viure el mateix que li va passar a Fuenlabrada fa set dies però amb l’efecte contrari. Si a Madrid els d’Ocampo van concedir dinou punts ahir van ser capaços d’eixugar un desavantatge de setze punts però sobretot de mostrar una gran capacitat de reacció. I ho va fer amb quatre baixets, tots de la casa. Amb Dimitrijevic, Ventura, Vidal, Nogués i Kulvietis el tècnic Diego Ocampo va trobar la fórmula i sobretot l’energia per capgirar el matx i revolucionar absolutament el partit.

El matx va començar amb una Penya poc intensa al darrere i fent la guerra pel seu compte en atac. Els aragonesos van aprofitar la inspiració de Neal per anar obrint forat en el marcador. A ell se li va sumar Bellas amb 4/4 triples –en la lliga té un 29% d’encert des de la línia de 6,75 m–. La diferència es va disparar fins als setze punts (36-52). Calia veure la sortida del vestidor. I els verd-i-negres van sortir amb dues marxes més, agressius al darrere i corrent al contracop. Sense Xabi López-Arostegui, amb una contusió de poca gravetat al peu, Ventura va agafar més protagonisme. I la seva fe i el seu esperit van contagiar la resta. Vidal, Richard i Wayns es van sumar a la festa i després Dimitrijevic. Després de capgirar el matx en els primers segons del darrer quart (65-64) el partit es va convertir en una festa verd-i-negra amb un Saragossa fora de si, amb Cuspinera i Neal expulsats.

0
punts
va fer Neal amb la defensa de Ventura i va acabar frustrat. Sense ell al davant en va fer 15.

Cuspinera pot rebre una sanció exemplar

Al final del partit el tècnic del Saragossa, Jota Cuspinera, va ser expulsat i en comparèixer en la roda de premsa va ser molt crític: “Que Martín Bertrán digui què té en contra de Jota Cuspinera. Vull veure si fa fora el tècnic del Madrid, del Barça, del Baskonia per la seva manera de protestar. Si l’argument és el mateix, callo i me l’empasso; si no, no em dona la gana de fer-ho.” La intervenció, que va durar set minuts, va prosseguir: “Si he de marxar de la lliga doncs me’n vaig, cap problema. El mateix respecte que em demanen doncs jo el demano a Martín Bertrán per a mi i el meu equip. No l’he insultat ni li he faltat al respecte, i l’última tècnica de Neal que se la faci mirar.” Cuspinera s’exposa ara a una sanció exemplar d’una ACB sense president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)