ACB

ESPORTS

BÀSQUET

No hi ha partit

Lliga Endesa. La Penya rep un 0-17 en els primers cinc minuts i el Madrid li treu 22 punts en el minut 10 sentenciant (6-28); la resta és un voler i no poder verd-i-negre

No era evidentment el partit que la Penya té prohibit fallar, però sí que els altres que se li han escapat en les darreres tres setmanes –Fuenlabrada guanyant de 19, Burgos a Badalona, València sense opció i Estudiantes dominant de 18– van pesar ahir. El Madrid va anar per feina i va encadenar la seva setena victòria consecutiva. Però ho va fer arrasant la Penya. Fins al punt que van convertir el que podia ser una festa en un suplici. Simplement no hi va haver partit i sí espectacle blanc en un Palau Olímpic on aquest curs el sostre havien estat 5.397 espectadors, i ahir n’hi va haver 8.597, bona part seguidors del Madrid. L’efecte Doncic no se’l vol perdre ningú. De poc els va anar però als seguidors de no veure’l, perquè va començar a la banqueta i no hauria fet falta que jugués. Quan va saltar a la pista el seu equip ja dominava de 22 punts (6-28) amb el Madrid fent alternatives defensives i una zona que va ofegar absolutament la Penya. I l’eslovè, això sí, no va decebre a ningú i es va dedicar a repartir accions de cara a la galeria d’autèntic crac.

El matx va començar amb la pitjor posada en escena possible. Després del 2-0 de la Penya, el Madrid va fer un parcial de 0-17. La Penya, curiosament, ho fallava tot, però els tirs estaven ben llançats –3/12 tirs de dos i 0/7 triples–. Només començar el segon període la renda ja era de 22 punts (6-28) i l’única cosa positiva va ser que abans del descans la Penya havia aconseguit frenar la sagnia. El millor era el resultat (23-39).

Un miratge

La sortida dels vestidors va servir per il·lusionar tothom. La Penya sortia amb un ritme més que els blancs i se situava a només vuit punts (33-41) amb tota la segona part al davant. Però sorprenentment Yusta es va encarregar de robar una pilota i penjar-se al contracop, fer un triple i liderar el Madrid convertint-se inesperadament en el millor partit del matx (21 de valoració). La resposta del Madrid a la teòrica pressió verd-i-negra va ser immediata, amb un nou parcial de 2-16 i deixant el partit sentenciat (36-60). Laso es va dedicar el darrer quart a no fer sang i a fer rotacions. La Penya ha de fer una neteja sobretot mental i pensar ja en diumenge a Bilbao, on toparà amb un rival directe.

50
diferència
en valoració en el primer quart: Joventut tenia -6 i el Madrid 44. El matx estava decidit
8.597
espectadors
i feia quasi dos anys que no hi havia tanta gent: al Penya-Barça el curs 2015/16 (9.143)
Hem saltat a la pista amb por, por per llançar i per jugar com sabem, i el Madrid no perdona; pensàvem encara en l’Estudiantes
Ens hem de treure el negativisme que envolta ara mateix l’equip per culpa de les derrotes, perquè anirem amunt
Diego Ocampo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)