FEB

bàsquet

copa

“Això no hauria de ser cap trauma”

La copa. Èric Surís admet que el potencial actual de l’Avenida exigeix “40 minuts sense error” per guanyar

Èric Surís no volia dramatitzar la derrota: “Totes afecten i si són contra el mateix rival també. Però hem de mirar el trajecte del dia a dia i tenir clar que si treballem bé i arribem a una futura cita amb l’Avenida, tornarem a mirar de guanyar sense que les derrotes ens afectin. D’altra banda, si veus el seu potencial, no ha de ser cap trauma. És la realitat i ens fa molta il·lusió posar les coses difícils a l’Avenida i poder treure’ls un títol.”

El tècnic valorava bé “la proposta i control” de la primera meitat: “En el tercer quart, però, hem fet males lectures en defensa i en quatre minuts se n’han anat de deu i ens ha costat tornar-nos a sentir a gust com abans.” “En tot el partit han tingut molt d’encert en tirs oberts de Robinson i Nicholls, que ens han fet molt de mal”, constatava. Conclusió: “Si no estem 40 minuts sense errors, contra l’Avenida no traiem el partit. Hi crèiem, però el potencial de la plantilla forma part de l’equació. I elles han estat rotant les quatre interiors, és la diferència. L’Avenida et passa factura per alçada i quilos, en la pintura, per resumir. I quan l’energia se’n va en situacions de pal baix, de contacte, que és on són més dures, ve el petit error i no s’arriba al triple de Mestdagh. Per això ho fan bé a l’Eurolliga i encaixen pocs punts.”

Surís va explicar que havia jugat amb dos quatres pels problemes de Colhado –“problema més de malaltia que físic”– i Alminaite –“fa una setmana que no s’entrena per l’esquena”– però advertia: “No és excusa, i hem buscat com fer mal així. Per això hem fet zona, perquè a l’Avenida li costava i li fèiem mal. Però elles a nosaltres també.”

“Hem fet zona perquè a l’Avenida li costava i li fèiem mal, però elles a nosaltres també”

Ortega: “Aquest equip s’entrena i es mentalitza sol”

“Hem plantejat la final amb molta rotació i intensitat en els dos primers quarts, pensant que a l’Uni li costaria seguir-nos i es gastaria, i així el partit vindria cap a nosaltres”, explicava Miguel Ángel Ortega.

El tècnic català va elogiar el seu equip: “S’entrena sol, treballa sol, es mentalitza sol, i té un esperit competitiu molt gran. I a Salamanca ho tens tot, les millors jugadores i els millors mitjans per treballar.” Però també va indicar que no tot són flors i violes: “Tenim grans jugadores, però han de treballar, ningú està per sobre de l’equip. És fàcil de dir però no tan fàcil de fer, i em desgasta. Perquè ara estem molt contents però a vegades ens enfadem, tot i que ens estimem molt.” I va lloar l’Uni: “M’agrada. Va creixent i fa les coses bé, és un rival molt digne que fa bon bàsquet. No hem guanyat qualsevol. Hem guanyat un equip ben entrenat, ben preparat. Això ens reforça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)