ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

‘Jefecito’ Laprovittola

Lliga Endesa. El base de la selecció argentina, que té contracte amb el Zenit Sant Petersburg, arriba al Divina Joventut cedit fins a final de curs

La situació límit de la Penya ha obligat a fer moviments ràpids per intentar redreçar el rumb de manera veloç. Una operació, però, que ja fa dies que s’estava coent i que no ve determinada per haver perdut contra el Múrcia. Si s’hagués guanyat, es tancava igualment. L’aterratge de Nico Laprovittola és una notícia positiva després d’un mes i mig de derrotes. El base de la selecció argentina arriba provinent del Zenit de Sant Petersburg. Ve en condició de cedit perquè va signar pel club rus amb un contracte de dues temporades (1+1) per unes quantitats a les quals no vol renunciar. És molt lògic si tenim en compte que va deixar els Spurs (NBA) per anar fins a Rússia a canvi de 750.000 euros el primer any i 850.000 euros el segon. Ell sol, doncs, té un contracte que és més que la meitat del pressupost del primer equip de la Penya. L’arribada de Laprovittola obligarà a canviar alguns rols i fer canvis dins la plantilla. D’entrada, la intenció és que Malik Wayns passi a la posició d’escorta per poder aprofitar més el seu tir exterior sense la necessitat que dirigeixi mentre Neno Dimitrijevic està guanyant-se la confiança per continuar com a segon base.

No comptava pel Zenit

Laprovittola, que des de mitjans de desembre s’estava entrenant amb el segon equip del Zenit, no tenia la confiança del tècnic Vasily Karasev. A la VTB va fer només 4,2 punts i 3 assistències de mitjana. L’equip rus va anunciar ahir el recanvi de Laprovittola,el base dels Kolosos grec Malcom Griffin (16,1 punts de mitjana). L’argentí arriba a la Penya després de dues experiències a l’ACB. Amb el Baskonia no va brillar –6,2 punts i 3,1 assistències en 14 minuts–, però en l’etapa a l’Estudiantes va estar sensacional amb un paper que és el que es busca a Badalona fent 13,8 punts i 4,4 assistències en 28,5 minuts.

Anirà amb l’Argentina

Una de les coses que ja sap la Penya, però, és que en l’aturada de mitjans de febrer per les finestres FIBA Laprovittola marxarà a jugar amb l’Argentina com ja va fer al novembre. Jugarà el 23 de febrer conra l’Uruguai a casa i el 26 a Panamà. No afecta la Penya perquè no hi ha ACB.

LA DADA

10
dies
va estar Laprovittola amb Diego Ocampo a l’Estudiantes abans que fessin fora el tècnic del club madrileny
Nico Laprovittola
Base 1,90 m
Buenos Aires Argentina
31-01-1990 27 anys
Trajectòria
2007-13 Lanús Buenos Aires (ARG)
2013-15 Flamengo (BRA)
2015/16 Lietuvos Rytas (LIT)
Movistar Estudiantes
2016/17 Spurs (NBA)
Baskonia
2017/18 Zenit (RUS)
Divina Joventut
Eurocopa 17/18
Punts 9,0
Tirs de 2 p. 50% (11/22)
Triples 38,9% (7/18)
Tirs lliures 95,2% (20/21)
Rebots 2,1
Assistències 3,6
Recuperacions 1,1
Pilotes perdudes 1,1
Faltes rebudes 3,1
Minuts 17,1
Partits 7 (cap de titular)
Valoració 11,4

Opcions pel fitxatge del pivot; Rudez, quasi descartat

El Joventut ja està intensificant la incorporació del segon fitxatge: un pivot baix. Tot i que ahir es parlava del croat Rudez (València), l’operació és complicada per la quantitat econòmica que cobra i perquè Txus Vidorreta no descarta renovar-lo. El contracte l’acaba d’aquí a una setmana. Un factor molt important és que Rudez té com a data límit el 30 de gener per fitxar per un altre equip ACB. Si no ho fa abans d’aquest període, ni ell ni cap altre jugador de la lliga pot canviar d’equip dins l’ACB. L’altra opció és fitxar un pivot europeu, però no hi ha pivots de qualitat. La tercera opció és que Wayns assoleixi el passaport de Bielorússia –fet que l’obligaria a marxar un mínim d’una setmana– i alliberar una plaça d’extracomunitari. Ara les dues fitxes permeses les ocupen Richard i Wayns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)