ACB

bàsquet

barça

L’itinerari més exigent per redreçar la temporada

La copa. El Barça Lassa s’enfrontarà amb el Baskonia en l’últim partit de quarts, i per aixecar el títol que se celebrarà a Las Palmas haurà de guanyar tres ‘finals’ en menys de quaranta-vuit hores

El FC Barcelona Lassa jugarà els quarts de final de la copa contra el Baskonia el divendres 16 de febrer a partir de dos quarts de deu del vespre. Un rival d’Eurolliga en el segon partit de la jornada, fet que, en cas de derrotar els bascos i superar també la semifinal de dissabte, el portarà a haver de guanyar tres finals en menys de quaranta-vuit hores per assolir el títol. L’itinerari més exigent per redreçar la temporada.

Falten encara vint-i-tres dies per al torneig de Las Palmas i, com es convenia ahir després del sorteig entre els diferents representants dels vuit equips, tres setmanes és prou temps per capgirar qualsevol dinàmica. Però les temporades deixen pòsit, i el del Barça, amb divuit derrotes en trenta-sis partits oficials, és de molt mal portar. La copa és un torneig curt, un cap de setmana llarg amb un títol en joc. Tan a prop i tan lluny, quan el dia a dia és tumultuós com el dels blaugrana, la copa és sempre una oportunitat per dignificar el rumb i aguantar el cop en vista de la possibilitat d’acabar una nova temporada en blanc –seria la quarta consecutiva–. Però el diable sempre troba un moment per dedicar cinc minuts a qui pitjor ho passa, i ahir primer el va emparellar amb el Baskonia i després li va dibuixar el camí físicament i mentalment més crític cap al títol. I vuit dies abans de la copa, l’equip de Sito Alonso haurà jugat a Tel-Aviv contra el Maccabi i, a tres triomfs dels israelians, que són els vuitens classificats a Europa, el febrer pot ser demolidor segons com vagin les dues jornades anteriors en l’Eurolliga, contra el Fenerbahçe i el Milà.

Enguany el Barça i el Baskonia ja s’han enfrontat en dues ocasions. En la primera jornada de la Lliga Endesa, els blaugrana van vèncer 87-82 després de remuntar el 56-67 que hi havia al final del tercer quart. A Vitòria, fa tot just un mes i en l’Eurolliga, l’equip de Pedro Martínez van guanyar 85-82 un partit que a dotze minuts del final dominava per 70-45.

L’equip intentarà fer-ho tan bé com pugui. Tenim molta il·lusió i vindrem a intentar competir i a intentar guanyar la copa
Per la temporada que estem tenint, la majoria dels equips, el tema de les dinàmiques i la mentalitat pot ser molt important
Ens coneixem molt i tenim jugadors de molt prestigi, habituats a jugar aquests partits
Nacho Rodríguez
MÀNAGER GRAL. BARÇA LASSA
2
precedents
enguany entre el Barça i el Baskonia, amb un triomf local per a cadascun.

Enfrontament a Vitòria dues setmanes abans

D’aquí al torneig de Las Palmas, l’enfrontament entre els dos clubs blaugrana es jugarà per tercera vegada aquesta temporada, en la 19a jornada de la Lliga Endesa el diumenge 4 de febrer a Vitòria. Abans d’aquest partit, el conjunt de Sito Alonso en disputarà tres més: divendres (18.45 h) visita el Fenerbahçe en l’Eurolliga, diumenge rep (12.30 h) al Palau Blaugrana el Divina Joventut i dijous de la setmana vinent, també al Palau Blaugrana, jugarà (21 h) contra l’AX Milà, de nou en l’Eurolliga. Després del Baskonia-Barça de lliga i abans dels quarts de final de copa, el Barça jugarà dos partits: visitarà el Maccabi el dijous dia 8 i rebrà el Bilbao el diumenge 11 en el que serà l’últim partit previ a la disputa del primer títol de la temporada. Quant al conjunt de Pedro Martínez, la setmana abans de la copa té programats dos enfrontaments d’alta volada: visita el Panathinaikòs en l’Eurolliga i rep l’Unicaja en la lliga, cinc dies abans del Barça-Baskonia de copa.

Séraphin, quatre setmanes més

El pivot francès Kevin Séraphin estarà com a mínim quatre setmanes més de baixa pels problemes que arrossega al genoll dret, fet que el descarta de manera definitiva per prendre part en la copa. Després de fer un seguit de consultes amb diferents especialistes, els metges del club i el jugador han decidit provar un tractament conservador i evitar una intervenció quirúrgica per mirar de fer net. L’últim partit en el que va prendre part el pivot va ser contra el Delteco, a San Sebastià, fa tres setmanes –va jugar poc més de cinc minuts. Sense ell (10,9 punts en l’ACB i 12,1 en l’Eurolliga), el Barça ha signat un 2-2 en la lliga i un 1-2 en l’Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)