Eurocopa

bàsquet

copa femenina

Es fan lloc entre els grans

L’Spar Citylift Girona juga seriós a Ragusa i demà serà en el sorteig dels quarts de final

L’autoritat de Colhado i Evans en la pintura no concedeix ni el consol d’un triomf estèril a les sicilianes

No va fer falta ni apel·lar al +24 de Fontajau perquè l’Spar Citylift Girona es classifiqués per als quarts de final de l’Eurocopa. L’equip gironí va tenir sempre sota control mental el partit de tornada, i al darrere d’aquest domini de la situació va venir la victòria, que no necessitava però que tampoc va menysprear.

Amb el bitllet per als quarts, l’Uni aconsegueix millorar la prestació de la temporada passada en l’Eurocopa, quan va caure a mans de l’AGÜ Spor turc en la mateixa eliminatòria de vuit. I a falta de conèixer el rival –el Perfumerías Avenida és un dels set candidats–, la solidesa col·lectiva que exhibeix partit rere partit fa que se li intueixi alguna possibilitat d’èxit més que un any enrere.

Lligat curt

L’Uni va complir el que havia promès Surís. Res d’especular, ni un minut. Només hi va haver una finestra d’esperança per al Ragusa en l’arrencada (8-2). El tècnic local la va ben vessar quan no va asseure Ndour quan va fer dues faltes seguides i la senegalesa va cometre la tercera en l’acció següent. Tres faltes en 35 segons que la van condicionar per a la resta del matx. L’Uni va començar a trobar Nádia Colhado a dins i, combinant-ho amb els triples de Rosó i Traoré i alguna transició –poques, perquè la majoria acabaven en pèrdua–, va capgirar el resultat 13-19 i va passar a controlar el matx.

Si el rebot era incontestablement gironí, les pèrdues van ser el llast en la primera meitat. Per sort, poques en primera línia i sí moltes pilotes a fora, algun bot al peu i alguna falta en atac, que són pèrdues que no penalitzen. Sense Colhado i amb Alminaite, l’Uni va passar per una fase de desequilibri ofensiu. Núria Martínez va descansar tot el segon quart i les locals, corregint millor el rebot (encara 7 a 8 per a l’Uni en el quart) i aprofitant pèrdues i accions de qualitat de Kuster i Hamby, van capgirar el resultat (38-35 a la mitja part). També hi va ajudar anar al tir lliure (7 faltes de l’Uni en el quart, per només una (!) de les locals).

El recital de Colhado

Colhado, que s’havia fet d’or en el primer quart (9) i havia jugat menys en el segon, va ser l’element diferencial tornant del vestidor. No només anotant, també defensant Ndour i tiranitzant el rebot i cobrant faltes. Només des del tir lliure va estar més erràtica. Però l’Uni tenia el partit controladíssim, ni que fos només a base del ritme que li donava el rebot i de minimitzar les pèrdues (cap en el tercer període). El recital de Colhado es va acabar prematurament quan va rebre un cop al cap que la va enviar al vestidor amb un trau. Pel cas era el mateix, perquè la contundència de Shante Evans al pal baix va fer la resta i els triples de Núria Martínez i Nicole Romeo fins i tot van fer veure al Ragusa que ni tan sols guanyaria el partit (60-67).

3-15
és el resultat
del rebot en el primer quart. Dels 7 que va retornar l’anella local, 5 van ser per a l’Uni.
16
pèrdues
gironines en els dos primers quarts (9+7). Per això el Ragusa va llançar més (33 tirs a 29).
23:18
minuts
va tardar Colhado a fallar el primer tir. Sumava 15 punts (7/7 de 2 i 1/1 tir lliure).
Sabíem que no es podia donar res per fet i estic satisfet pel treball dels 40 minuts, que hem arrodonit amb una segona victòria
Les tres faltes de Ndour han estat importants, però després han passat 15 minuts sense que els en xiulessin cap, i ens ha costat
El segon quart s’ha fet difícil, amb moltes mans i molts xocs a dins. Hi comptàvem i hem salvat bé aquest quart per acabar de sentenciar després
Hem fet història per al club. Passar contra el Ragusa i després d’un camí que no ha estat de roses té molt mèrit
Èric Surís
Els quarts em fan molta il·lusió. Sé que pot tocar un equip d’Eurolliga però ho disfruto molt i espero continuar endavant
Rosó Buch

L’Avenida serà a l’Eurocopa

L’Eurolliga va tancar ahir la fase regular. Marta Xargay (USK Praga) va aconseguir la classificació per als quarts, que seran Dinamo Kursk-Schio, Yakin Dogu-Bourges, Sopron-Fenerbahçe i Iekaterinburg-Bourges, amb avantatge de camp per als esmentats en primer lloc. Això implica que l’Avenida serà en el sorteig dels quarts de l’Eurocopa de demà i que, per tant, podria ser rival de l’Uni. Les de Salamanca havien de guanyar d’onze punts l’Schio i, després d’anar a remolc la major part del partits, finalment van guanyar de 7.

També podrien ser rival de l’Uni el Galatasaray, l’ESBVA-LM (Villeneuve d’Ascq) i el Nadejda d’Orenburg rus –tots procedents de l’Eurolliga–, a més del Venècia, l’Hatay turc i el guanyador de la sèrie entre el Carolo i el Mersin, amb avantatge de 9 punts del partit d’anada per a l’equip turc.

El sorteig serà demà. No hi ha caps de sèrie, de manera que els equips d’Eurolliga també poden enfrontar-se entre ells. En tot cas, com a mesura de reequilibri, la normativa preveu que si un equip d’Eurolliga s’aparella amb un d’Eurocopa, aquest últim serà qui disputi la tornada a casa. Si el rival és de la mateixa competició, preval el rànquing al final de la fase regular. En aquest cas, i si el Mersin supera avui el Carolo, l’Uni tindria cinc rivals contra els quals jugaria la tornada a casa i només dos, a fora. Si es classifica el Carolo, les possibilitats de decidir l’eliminatòria a Fontajau serien del 57% (quatre rivals de set possibles). Els quarts estan fixats per a l’1 i el 8 de març.