Eurocopa

Quarts de pura passió

L’històric i potent Galatasaray serà el rival de l’Spar Citylift Girona en la pròxima eliminatòria europea, amb la tornada a Fontajau

Si l’Uni superés l’equip turc, el rival a semifinals seria el guanyador del Nadejda-Avenida

El Galatasaray, un equip carregat de diners, de jugadores de primer nivell mundial i de títols, serà el rival de l’Spar Citylift Girona en els quarts de final de l’Eurocopa, programats per a l’1 de març a Istanbul i el 8 de març a Fontajau, tot i que l’Uni demanarà al conjunt turc que li permeti avançar la tornada al dimecres 7, tant per poder-lo oferir per televisió com per tenir més temps de recuperació per al partit de Lliga Femenina a la pista del Cadí, dissabte 10 al vespre.

El Galatasaray és un dels equips que ha quedat eliminat de l’Eurolliga. Ha acabat cinquè del grup A (6-8) rere el Kursk (14-0), el Sopron (10-4), el Praga (8-6) i el Bourges (7-7), però fins l’última jornada va tenir possibilitats d’entrar als quarts de l’Eurolliga. En la lliga turca no està gens ben classificat (vuitè, amb 8-8), però té una plantilla de potencial enorme. Des de la temporada passada l’entrena Marina Maljkovic, filla de Bozidar i alhora seleccionadora sèrbia (bronze olímpic a Rio i or en l’europeu 2015).

El Galatasaray compleix dotze temporades consecutives en la màxima categoria turca. Des que hi va tornar (2006/07) es va situar entre els grans: dues lligues (2014 i 2015, la segona amb Núria Martínez a l’equip), cinc cops finalista (2008, 2010, 2011, 2012 i 2013) i cinc copes (del 2010 al 2014). A Europa va guanyar l’Eurocopa (2009) i va tocar el cel amb l’Eurolliga 2014 derrotant en la final el gran rival d’Istanbul, el Fenerbahçe. Té una plantilla llarga i potentíssima. En el perímetre tallen el bacallà l’anotadora Allie Quigley (nord-americana amb passaport hongarès), la jove escorta Kaela Davis –número 10 de l’últim draft, que s’acaba d’incorporar–, la base francesa Olivia Epoupa i la turca Isil Alben, de les poques jugadores que van coincidir amb Núria Martínez i Astou Traoré, que hi va jugar el curs passat. La sèrbia Jelena Dubljevic, la lituana Gintare Petronyte i la veterana polonesa Ewa Kobryn són referents de primer nivell a la pintura.

L’Avenida en el camí

En cas que l’Uni superés l’eliminatòria, jugaria les semifinals contra el vencedor de la sèrie entre el Nadejda i el Perfumerías Avenida, també amb la tornada a Fontajau. La trajectòria dels dos equips en l’Eurolliga fa favorit l’Avenida, que tindrà la tornada de quarts a Salamanca i que ha sumat tres victòries més (7-7) que l’equip rus (4-10). Les altres eliminatòries de quarts són Mersin-Venècia i Villeneuve d’Ascq-Hatay, amb els partits de tornada a Itàlia i Turquia.

2
títols europeus
ha guanyat el Galatasaray, l’Eurolliga del 2014 i l’Eurocopa del 2009.
8
quarts de final
europeus ha assolit el conjunt turc, tres en l’Eurocopa i cinc en l’Eurolliga.
No hi havia cap rival fàcil. De l’Eurocopa en quedem 4 de 40 i els de l’Eurolliga no són ni els pitjors. Serà complicat i exigent
És un equip molt intens, li agrada collar en defensa i té infinitat de jugadores de nivell màxim. A Istanbul ens exigiran moltíssim, segur
Jugar la tornada a casa d’un torneig FIBA sempre és un punt a favor, però, amb el seu potencial, de tranquil·litat, gens
Èric Surís

“Jugar la tornada a casa pot ser molt important”

Núria Martínez va jugar al Galatasaray (2014-16) i els seus coneixements seran molt valuosos. D’entrada, assenyala el factor pista: “La tornada a casa és un valor afegit sigui quin sigui el rival, però si és un equip turc o rus, pot ser molt important. I l’Uni, que va jugar a Kayseri l’any passat, ho sap.” Tot i que gairebé només queda una jugadora important de la seva etapa (Isil Alben), avisa del potencial del rival: “Ho tenim difícil. Pel que fa a experiència ens guanyen de bon tros. Seran dos partits, seran molt intensos a nivell físic i aspectes com l’encert i la defensa comptaran molt.” A l’Uni l’espera una anada dura “per l’ambient que hi posa el públic, molt fanàtic, tot i que el pavelló és gran i no s’acaba d’omplir”. De l’equip destaca “la quantitat de jugadores amb gran talent a nivell mundial i europeu, amb experiència a alt nivell, acostumades a la pressió i a anar partit a partit”. “Quigley és la referència anotadora, tot i que ara ha arribat Davis, i Dubljevic és una jugadora i una companya de 10. Però la plantilla en general és tremenda”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)