Eurolliga

bàsquet

Eurolliga

La feinada és ingent

El Barça Lassa no pot agafar l’últim tren dels quarts i Pesic haurà de regenerar l’equip pensant en la copa i l’ACB

El talent de Pierre Jackson decanta la diferència a favor del Maccabi en l’últim quart

Era gairebé utòpic creure que el Barça Lassa esdevindria un equip consistent amb només dos entrenaments amb un entrenador interí, tot i l’esforç persuasiu d’Alfred Julbe. Tampoc és un equip amb continuïtat excelsa el Maccabi, i per aquí va venir l’escletxa en un parell de fases del primer quart i del tercer, però el treball de regeneració ha de ser més profund perquè produeixi victòries contra rivals d’alt nivell. Serà cosa de Pesic.

La posada en escena va ser il·lusionadora. Amb Kurucs de quatre i Sanders de tres, atacant amb quatre oberts i poc sistematitzats, el Maccabi va patir per ajustar-s’hi. A més, el triple era productiu (tres d’inici i 5/11 en el primer quart) i el rebot d’atac també (6). L’11-20 feia goig, però quan va marxar l’encert el Maccabi ho va aprofitar per clavar un 26-6 en set minuts (37-26) que deixava en evidència el Barça. Més agressius al darrere, amb millor balanç, empetitint Tomic –tou en moltes accions fins que el van fer emprenyar– i sense Navarro en pista –l’únic que havia anotat i generat en els primers minuts de l’apagada– el Barça va perdre totes les virtuts. Sense l’oxigen del triple i del rebot d’atac –que l’energia local també havia fet canviar de mans– els blaugrana s’havien quedat sense element reequilibrador del seu atac i tampoc apujaven el to al darrere. Semblava com si Julbe hagués fet tan bé la feina de descompressió, buscant que Pesic trobi un equip amb la ment neta, que l’equip hagués quedat desprogramat. Va tornar Navarro i alguna cosa més hi va haver en atac –tot i que tres renúncies a tirs còmodes del capità van sorprendre– però permetre transicions una rere l’altra al Maccabi era molt mal negoci (46-38).

Amb els petits

El Maccabi no és un prodigi de continuïtat i la passivitat que va mostrar al darrere en l’inici del tercer quart –apàtics en les ajudes, mal balanç– va obrir un nou escenari. Amb Tomic i Heurtel sumant des del dos per dos i trobant novament punts des de l’arc, el Barça va tornar (55-55). Amb el croat descansant, l’atac va tornar a ser d’un contra un i el parcial va ser de 12-2 (del 53-53 al 65-55). Va tornar el pivot i l’equip va respirar. Tant, que a 7:40 del final els blaugrana manaven (70-71).

Julbe va intentar que el Maccabi perdés el ritme atacant alternant alguna defensa zonal. Spahija tenia clar que el seu atac havia de passar pel talent dels seus homes petits (Jackson, Cole, Roll) i per castigar Navarro en l’un contra un o en el dos per dos. Els errors blaugrana en el tir lliure van fer la resta de la feina.

5
victòries
separen el Barça del vuitè lloc, amb vuit partits per jugar-se. L’Eurolliga ja és història.
6
rebots d’atac
del Barça en el primer quart, i només 3 en els 30 minuts posteriors.
15
punts
dels 29 del Maccabi en l’últim quart de Pierre Jackson, que va jugar els 10 minuts.
4/9
tirs lliures
del Barça en els últims 10 minuts. Per sota del 60 per cent en tot el partit.
94
punts
és l’anotació més alta rebuda pel Barça en aquesta Eurolliga. El CSKA n’hi havia fet 92.
Hem començat bé, treballadors, intensos, fent-ho bé en atac però hem concedit molts rebots d’atac i els hem concedit una acció posterior fàcil
Hem tornat al partit però hi ha hagut unes llacunes d’un minut i mig o dos minuts que no ens podem permetre i que donaran feina
La situació ens ha afectat una mica. He procurat fer-ho tan natural com he pogut. La provisionalitat no crec que hagi influït
Alfred Julbe
No hem fet un mal partit però hem fet massa errors de concentració en els un contra un, rebot ofensiu i contraatac
Pierre Oriola
Manàvem però ens creaven problemes amb segones opcions i triples després de rebot ofensiu. En la segona meitat només n’han agafat un
Quan defensem una mica, la vida se’ns torna més fàcil perquè tenim talent i sempre trobem la manera d’anotar

La pugna pel vuitè lloc es va aclarint

La victòria del Maccabi (12-10) contra el Barça combinada amb la derrota del Baskonia (10-12) a la pista del Panathinaikòs dona forma a un primer tall en la pugna pels últims llocs en els quarts de final, de la qual es va despenjant l’Unicaja (9-13). També quedarà lluny el Brose Bamberg (9-12) si avui perd a la pista del Fenerbahçe. L’Estrella Roja (9-12) encara s’hi podria enganxar si superés l’AX Milà a Belgrad. El Maccabi continua marcant el tall, per sobre del qual, el guanyador del Zalgiris (13-8)-Khimki (12-9) també podrà considerar-se pretendent més que ferm als quarts de final.