ACB

L’hàbit de jugar finals

L’altra semifinal. El Madrid supera l’Iberostar sense impacientar-se pel desencert, amb ofici, i avui buscarà el seu cinquè títol de copa consecutiu

IBEROSTAR 59 MADRID 77

IBEROSTAR TENERIFE:San Miguel (5), Vasileiadis, Ponitka (8), Abromaitis (4) i Tobey (14) –cinc inicial–; Bassas, Vázquez (16), Allen, Beirán (4), White (8) i Borg. 24/39 de 2, 2/21 triples (White i San Miguel), 5/10 tirs lliures, 36 rebots (8 Abromaitis), 18 assistències (4 Bassas i San Miguel) i 57 de valoració (15 Vázquez).REAL MADRID:Campazzo (6), Causeur (7), Taylor (1), Thompkins (13) i Tavares (4) –cinc incial–; Randolph (2), Fernández (13), Maciulis, Carroll (14), Reyes i Doncic (17). 18/31 de 2, 9/34 triples (3 Fernández, 2 Doncic i Carroll i 1 Thompkins i Causeur), 14/15 tirs lliures, 38 rebots (7 Doncic i Tavares), 5 assistències (Doncic) i 89 de valoració (28 Doncic).PARCIALS:19-11, 19-26 (38-37); 11-19 (49-56) i 10-21 (59-77).

El Madrid va accedir a la seva cinquena final seguida de copa sense ser el Madrid, sense poder harmonitzar el joc –només cinc assistències–, però exhibint ofici, tarannà d’equip fet i guanyador, que sap que en els primers quarts els partits es poden perdre però que no es poden guanyen. Pacient, va esperar amb eficiència i va posar fi a la resistència de l’Iberostar a partir del tercer període. Els canaris, amb recursos mesurats, van competir bé malgrat la inoperància en el tir de llarga distància (2/21).

Tot i l’interminable presència de Tavares (4-4, 3’), l’Iberostar va ser el dominador del primer quart. De mica en mica, va anar trobant fluïdesa ofensiva a partir de les errades defensives blanques i localitzant Tobey. Llegint bé el joc sense pilota, va anar creixent (10-7) i proposant una defensa molt tancada que s’engrandia pel desencert del Madrid en el tir de tres punts (1/11). Ja en la segona entrega, els de Katzikaris van mantenir el 19-11 després de deu minuts gràcies a la inspiració de Fran Vázquez (10 punts), l’únic jugador de la segona unitat que va aguantar el pols a les rotacions de Laso (30-23, 15’). Amb Carroll, Rudy i Doncic, sense pressa però sense pausa, el Madrid es va refer controlant el ritme i apujant els percentatges (38-37), aprofitant també que els canaris no tenien triple (1/12).

Tornant del descans, l’equip blanc es va plantar al camp amb modulacions defensives, i amb la tercera falta de San Miguel tot just arrencar l’atac se li va enrunar, a l’Iberostar. Incapaç de connectar, eixut en el tir, va aguantar l’empenta del Madrid amb defensa i rebot (42-43, 25’), però l’entrada de Rudy i l’aparició de Thompkins van donar al seu equip els primers moments de domini en la semifinal (49-56). Els primers i els últims, els suficients per posar fi a l’oposició del rival –vuit punts anotats en les tres primeres ofensives del darrer parcial (49-64, 32’) i cinquena final consecutiva.

Sense encert en el triple no hem tingut mai la nostra espurna ofensiva. Això ens ha condicionat molt
Fotis Katsikaris
Fins al descans, tot i no anotar, atacàvem bé, però ells ens anotaven amb facilitat. Ho hem parlat i ho hem ajustat
Pablo Laso

Gregory Vargas, a pesar de tot

Després de caure divendres en els quarts de final contra l’Herbalife es va conèixer la intrahistòria del base del Montakit Fuenlabrada Gregory Vargas, que va jugar el partit tres dies després de perdre el seu fill. En aquest cas el segon que esperaven amb la seva parella, que estava embarassada i que el dia abans que l’equip volés cap a Las Palmas va conèixer la fatalitat. “Tot ha estat molt trist”, deia el jugador veneçolà. “Ho vam parlar i dubtava de venir, però al final ens vam adonar que la vida continua i que són decisions que Déu ens posa. Volia ser aquí i utilitzar aquesta pèrdua de manera positiva.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)