FEB

Quedava una marxa més

L’Spar Citylift Girona es desempallega a temps del ritme de partit al qual l’abocava la defensa zonal del Gernika

Les internacionals Conde i Evans (19 punts en l’últim quart) aporten l’energia necessària

Si no ho evita un enfrontament de play-off, el Gernika acabarà la temporada amb un 0-4 de balanç amb l’Spar Citylift Girona, Eurocopa inclosa. Ahir, en el sempre delicat retorn després d’una aturada, l’equip gironí va passar uns minuts de dubtes, propiciats per les defenses alternatives del rival –que van acabar en zona gairebé permanent– i amb 46-39 (23’) va haver de posar a la pista tota l’energia possible per tirar endavant el partit. I quan es parla d’energia apareixen Mendy, Núria Martínez, Evans i ahir també María Conde. Entre les dues últimes van sumar 19 (7 Evans i 12 Conde) dels 23 punts de l’Uni en l’últim quart.

Amb Traoré a l’inici per no castigar en excés les cames d’Evans, l’Uni no es va acabar de sentir còmode per les alternatives defensives del Gernika, que també acumulava pèrdues no forçades en atac. Així, els dos millors atacs de la lliga havien fet 20 punts en set minuts (8-12), fins que un parell de triples (Mendy i Núria) ho van arreglar (12-20). Amb tot, la superioritat interior de Colhado i la fortalesa gironina en el rebot estaven ben presents.

Encallades

En el segon quart l’àrbitre principal, Martínez Prada, es va fer una lesió muscular (21-29, 13’) i, després d’una llarga aturada, el va substituir Javier Bravo, que estava a la grada. A l’Uni, no li va anar gens bé l’aturada, ni tampoc la pressió a tota la pista del Gernika ni la insistència amb la zona (que es mantindria molt present fins al final). Sort que en les accions de banda l’Uni era més llest (28-35) però set punts seguits de Dongue (bàsquet per potència a sota, triple i un contra un amb Colhado) van portar la igualtat (35-35).

L’Uni es precipitava (una fase amb massa triples) i fins i tot apareixia algun mal balanç defensiu (13-2 de parcial i 46-39). Se’n va sortir imitant l’equip local i canviant el ritme a partir de la pressió en tota la pista i de les facultats i instint de Mendy al darrere. I, també, perquè amb la quarta falta de Dongue Evans va fer el que va voler. L’eslovena va anotar 15 dels seus 21 punts en els últims 14 minuts, incloent-hi algunes accions de 2+1. Ara era la pressió gironina a tot el camp la que, d’una banda, induïa a l’error i a la precipitació l’atac basc i, d’una altra banda, permetia alguna transició i bàsquets després de pèrdua rival que rescataven el partit del ritme que volia el Gernika i l’apropaven al que li convé a l’Uni.

Fent petit el Gernika

L’inici de l’últim quart va ser definitori. Un 2+1 d’Evans tot cobrant la quarta falta a Caldwell, un rebot d’atac de Traoré, un tap de Conde a Llorente i un contraatac de Mendy per tancar un 0-7 de sortida (56-63). Mario López, el tècnic local, devia tenir molta fe en la defensa zonal perquè la va mantenir quan l’Uni ja s’havia apoderat del partit, amb Conde i Evans fent-ho tot bé amb pilota i sense, amb Núria Martínez estricta com mai al darrere i amb Pina i, en general, el perímetre local perdent pilotes i fallant-ho pràcticament tot en absència de possibilitats interiors, tant per anotar com per aspirar a algun rebot.

1-10
de balanç del rebot
en l’últim quart. L’únic de les locals, el va atrapar Caldwell. L’Uni, 3 en atac.
Una victòria de molt d’ofici contra un rival que ho ha fet bé i en un partit estrany per les aturades, sobretot la de la lesió de l’àrbitre principal
El Gernika ha proposat un partit molt tàctic i físic alhora, amb Dongue i Caldwell a la pintura, i gairebé tot el partit fent zona
Ens ha costat trobar continuïtat però quan ens hem trobat còmodes hem tornat a fer els nostres 80 punts de mitjana