Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Una festa tenyida de blanc

El Barça, sense Ribas, Sanders i Oriola, paga una sortida nefasta (10-30) i va a remolc d’un Madrid que fa una exhibició absoluta ‘sense’ Doncic (2 punts)

En moments va recordar el correctiu blanc al Barça el curs passat al Palau (63-102)

El Madrid va aigualir la festa de la celebració del títol de la copa en el millor Palau Blaugrana dels últims temps, amb 6.829 espectadors. Els blancs van prendre’s la revenja amb majúscules amb un correctiu que en certs moments va recordar el que el Barça va rebre fa un any amb Bartzokas al Palau (63-102). Per si no era clar, les opcions del Barça de ser als quarts són més lluny que un miracle: estan a cinc victòries del vuitè classificat i queden set jornades. El Madrid, a més, al qual no li va fer falta Doncic (2 punts quan en té 17,9 de mitjana per partit), va aprofitar per avisar i presentar les seves credencials per l’ACB, on els dos equips es podrien tornar a veure les cares. Perquè passi això, però, encara queden tres mesos en què poden canviar moltes coses. Les baixes de Ribas, Sanders i Oriola van deixar el Barça sense una cosa clau per als èxits: caràcter. I davant un Madrid dominador el matx va ser un monòleg per als de Laso. El pròxim duel a Europa serà a Kaunas contra el Zalgiris de Jasikevicius. Un tècnic lituà que cada vegada és més a prop de ser el relleu de Pesic.

Per si hi havia algun dubte que el Madrid venia amb la lliçó apresa i que tenia ànsies de revenja, es va veure en només els dos primers minuts. La sortida dels de Laso va ser fulminant (0-9). Pesic no va demanar temps mort esperant la reacció dels seus, que va arribar amb quatre punts seguits de l’MVP de la copa Heurtel (4-11). Però després d’un triple de Campazzo el tècnic blaugrana va aturar el partit (5-14). Doncic s’ho mirava des de la banqueta. Els blancs van continuar la seva exhibició per agafar un màxim avantatge de 16 punts (5-21) i sobretot amb un domini insultant sota els cèrcols, on el Madrid havia atrapat 9 rebots –3 d’ofensius– per només dos en total del Barça, cosa que donava segones opcions als blaugrana. La bèstia negra en aquests primers compassos era Carroll, que encadenava vuit punts. Les rotacions van començar amb l’entrada de Pressey, Koponen, Moerman i Vezenkov, qui va tornar de la selecció búlgara per cobrir la baixa d’Oriola. Carroll continuava el seu festival i Doncic entrava a pista quan Rudy havia posat el màxim avantatge del matx (10-27). Un 2+1 d’Ayón deixava gelada una afició sorpresa (10-30). El partit va viure uns minuts de desconcert fins que el Barça, empès per un Palau Blaugrana com feia temps que no es veia, es va despertar. Un 2+1 de Navarro reduïa la renda a 10 punts (33-43), però la resposta blanca abans d’arribar al descans va ser incontestable amb un 0-9 (33-52) abans d’una cistella al límit del primer temps de Koponen (35-52).

A la segona meitat, tot va continuar igual. Amb errors defensius deixant sol, per exemple, Carroll –un suïcidi– i amb Campazzo aportant 3/3 triples pels 3/19 de tot el Barça. Els blancs, amb Doncic desconegut –2 punts i -3 de valoració– i a la banqueta, agafaven la màxima (39-61). Campazzo continuava castigant amb el seu quart triple (39-64). La màxima va arribar a ser de 27 punts (53-80) en un segon temps sense història.

8,4
punts
de mitjana portava Carroll a l’Eurolliga i ahir, en només el primer quart, ja n’havia anotat 10
41
punts
de valoració hi havia de diferència en el primer quart entre el Barça, que en portava 2, i el Madrid, amb 43
3/16
triples
al primer temps del Barça i un increïble 16/24 tirs de dos del Madrid. En la lluita pel rebot, també diferència per als blancs (15-22)
2
punts
va fer Doncic, que a l’Eurolliga té una mitjana de 17,9 per partit. Ahir no va fer falta
Ens ha faltat de tot i tothom. Hem deixat que el Madrid jugués molt còmode i no es pot permetre. Teníem un pla, però no hem utilitzat les faltes
Ens queden set partits a l’Eurolliga i hem de mostrar orgull i jugar al límit. Hem d’utilitzar aquests partits per millorar
Quan perds un partit contra el Madrid, sigui en la competició que sigui, tothom està descontent
Svetislav Pesic
Es pot perdre contra el Madrid però no d’aquesta manera, ni que faltin jugadors. N’hem d’aprendre perquè ja ens ha passat d’altres cops
Ens han passat per sobre en el joc i en els contracops. No hem sortit amb l’agressivitat i la intensitat que calia
Juan Carlos Navarro
El final de la final de copa ens va ensenyar el camí que cal seguir contra el Barça. No trobo just valorar els equips per un dia.
Pablo Laso

Fotografies amb la copa i avui, cap al Camp Nou

El partit d’ahir va aplegar força gent des de dues hores abans del matx. Des de les set de la tarda la copa va quedar exposada a fora del Palau perquè els aficionats que ho desitgessin es poguessin fotografiar amb el trofeu. La gent va fer cua per immortalitzar el moment. L’equip oferirà avui el títol a l’afició de futbol abans del matx entre el Barça i el Girona al Camp Nou.

Ribas, Sanders i Oriola són baixa d’última hora

Svetislav Pesic no va poder comptar amb tres peces claus en el darrer títol de copa. No van jugar ni Pau Ribas, que té una lesió muscular a la cuixa esquerra; ni tampoc Sanders, que té una lesió muscular a l’espatlla dreta; ni Oriola, afectat per un procés gripal. En el seu lloc el tècnic serbi va convocar els joves del Barça B Atoumane Diagné i també Aleix Font.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)