ACB

bàsquet

joventut

En bàsquet si no anotes no guanyes

Lliga Endesa. La Penya (4/26 triples) fa només dotze punts en quasi disset minuts en una segona meitat en què el Baskonia no deixa opció a un rival desencertat

El Divina Joventut continua sense tallar la mala ratxa i ahir va encaixar l’onzena derrota seguida. I sort en va tenir que els rivals directes –Betis, Burgos, Bilbao i Saragossa– també van perdre. Els verd-i-negres, però, van deixar escapar una oportunitat boníssima per fer saltar la sorpresa. El Baskonia va arribar a la cita amb les baixes del seu gran líder i MVP de l’ACB Shengelia i també d’un altre referent com és Granger. Però ni així va poder posar fi a la ratxa perquè el talent dels de Carles Duran continua sent limitat i la superioritat dels vitorians es va veure en diferents moments.

El matx va ser igualat els primers vint minuts, amb una clara voluntat d’imposar intensitat per no encaixar tants punts com els últims partits. En el descans, 32-34.

Desencert en atac

En el tercer quart, però, els verd-i-negres van quedar clavats en atac i van anotar només 12 punts en 15 minuts, un peatge insalvable contra un equip com el Baskonia. Tot i que la Penya va forçar 23 pèrdues als vitorians la superioritat a la zona –amb Diot anul·lant Jordan– i el mal partit de Kulvietis i Gielo en la defensa sobre Voigtman (16 punts i 14 rebots) van acabar sentenciant, sobretot la sèrie en triples (4/26).

Debut del júnior Zagars

Carles Duran va deixar fora de la convocatòria Dimitrijevic i va convocar el júnior Arturs Zagars (17 anys). Va sortir descarat i va anotar dos punts. A més, els clubs de la ciutat es van unir per donar suport al Joventut exhibint una pancarta que deia “Tot el bàsquet de Badalona amb la Penya #SalvemlaPenya”.

LES DADES

4/26
triples
va fer el Divina Joventut ahir, un pobre 15 per cent d’encert, insuficient per guanyar