FEB

Objectiu assolit

L’Spar Citylift sua sang per desfer-se de l’Snatt’s, però obté una victòria que li permet assegurar el segon lloc

Sense Colhado, és el treball defensiu en la segona part el que sotmet un rival molt incisiu

Un bon estudiant té com a hàbit no deixar mai res per a l’últim dia. És el que ha fet l’Spar Citylift Girona que, a dues jornades del final de la fase regular ja té el que hi buscava. La victòria d’ahir li permet assegurar la segona posició, accedir directament a les semifinals i, per tant, evitar la incòmoda prèvia del play-off. Des d’ara i fins a l’arrencada de la semifinal – el 14 o 15 d’abril–, Èric Surís té al davant quatre setmanes per poder preparar específicament la part decisiva a Lliga Femenina.

Lluny de ser un camí de roses com en els dos precedents, l’equip va haver de treballar moltíssim per sumar el triomf. És cert que no hi era Colhado, reservada com a mesura de precaució, però l’Snatt’s també tenia baixes de pes (Vila i Reisingerova) i va deixar una gran impressió, plantant cara fins que no li van quedar forces al dipòsit.

Desprogramades

L’equip va sortir tou, descentrat, i el joc se’n va ressentir. Ni hi havia tensió al darrere ni sentit col·lectiu a l’altre costat, en què l’anticipació visitant impedia subministrar pilotes a les pivots i fer valer la superioritat física. Hi havia encert des del triple (3/3 al final del primer quart), però no n’hi havia prou (6-12, 6’). El temps mort d’Èric Surís va servir per activar l’Spar Citylift que, en un vist i no vist, va girar la truita, amb una transició i trobant per fi Evans a prop del cèrcol (18-14, 9’).

El treball gironí no oferia la continuïtat d’altres dies, sobretot en defensa. I Riley ho va posar de manifest anotant nou punts seguits entre final de primer quart i principi del segon, que van retornar la iniciativa a les liles (22-23, 12’). L’absència de Colhado deixava orfe l’equip d’una referència sòlida a la zona, i acabaven sent accions de Traoré, algunes totalment individuals, les que sostenien en atac l’equip que, a més, va haver de reservar la seva guia, Núria Martínez, amb tres faltes molt prematures. El pas dels minuts no feia res més que envalentir l’Snatt’s, que va agafar amb decisió la iniciativa en el marcador al final del segon quart aprofitant la inspiració des de l’exterior d’Helena López. En la mitja part, 35-41.

Riley i López, a la tornada de vestidors, van advertir que encara els quedava pólvora, i les gironines es van adonar que, si no apujaven revolucions i intensitat, la derrota era una possibilitat real. La pressió defensiva sobre la pilota es va multiplicar –fins i tot li va costar la quarta falta a Núria Martínez– i a l’Snatt’s se li va començar a fer l’anella petita. De fet, només van fer dues cistelles de camp en els últims vuit minuts de tercer parcial, però continuaven encara dempeus (52-52, 30’) tot i haver perdut ja també el control del rebot.

L’Uni va obrir el darrer parcial amb dos triples per tibar la corda –fins llavors 0/6 després de mitja part, i alguns d’alliberats–, però les liles trobaven en Coulibaly un canal de producció per no despenjar-se (64-63, 36’). La tornada a pista de Martínez i Mendi va dotar de serenor l’equip i va constatar la diferència de fons d’armari entre unes i altres. I, l’Snatt’s, fos físicament, cediria terreny, si bé l’orgull i Riley no van permetre que mai llancessin del tot la tovallola.

22
rebots
de l’Spar Citylift en la segona part (onze en atac), pels 14 de l’Snatt’s, i només set en defensa.
34%
tirs de camp
visitant en els dos últims quarts (11/32). En la primera part, va acreditar 46% (12/26).
En la segona meitat, hem fet un pas endavant, sobretot en defensa, i no s’han sentit tan còmodes per tirar, sobretot de tres
[Colhado] Va tenir molèsties en un bessó i, després de parlar-ne amb el metge, hem decidit no córrer cap risc
Les properes setmanes hem de mirar de treballar bé per arribar en les millors condicions al ‘play-off’