Eurolliga

No hi són a temps

El Barça Lassa claudica a la pista de l’Unicaja, aclaparat en algunes fases pel rival i el partidàs de Dani Díez. L’equip persisteix i, recuperant les seves virtuts, s’acosta al final a la victòria

Al Barça Lassa, se li continua resistint l’Unicaja enguany. Ahir, hi va cedir per tercer cop –primer a Màlaga–, en un partit sense sal i pebre des del punt de vista competitiu, ja que tots dos estan eliminats, però que va tenir atractiu per a l’espectador pels nivells d’encert i la fal·lera competitiva d’uns i altres. Els blaugrana, sobrepassats en alguna fase per la intensitat verda, no van oferir ni el to ni la continuïtat en defensa d’altres dies, i ni tan sols la reacció en la recta final els va servir per evitar veure trencada la seva ratxa de cinc triomfs seguits.

Desinflant-se

L’equip va arrencar de manera devastadora. Amb circulació de pilota i molt encert de l’arc (4/4 triples tot just començar), es va propulsar en l’electrònic aprofitant que el rival no estava tan fi i es controlava bé el rebot per privar-lo de segones opcions (5-17, 6’). De mica en mica, l’Unicaja va adquirir el ritme ofensiu, sobretot a partir de l’encert de Waczynski (8 punts en el primer quart), però la iniciativa continuava sent blaugrana, collant Nedovic, el puntal verd, a partir de la defensa que li feia Koponen.

Els de Pesic, molt fixats a minimitzar la transició i el rebot ofensiu local fins llavors, van deixar de fer-ho i van rebre el càstig immediat, amb un parcial de 13-3 en menys de tres minuts: del 23-31 (13’) al 36-34 (15’). L’aparició a escena de Díez va fer mal, així com Augustine que, fins i tot, va completar dos contraatacs. La situació es va descontrolar en excés, si bé la diferència a la mitja part era minsa (-3) per l’aportació de Tomic a prop de cèrcol, al pal baix.

El pas per vestidors va revitalitzar el Barça Lassa, que va reprendre el fil dels primers minuts de joc. Posant activitat al darrere, no concedint rebots a la seva anella i Heurtel localitzant els canells de Koponen i Jackson a l’arc, es va tornar a disparar (53-61, 25’). Però, Díez va tornar a la pista i va tenir, un altre cop, un efecte positiu per als seus. Quan no era un triple era una assistència i la seva incidència va esperonar tothom, al parquet i a la grada. Uns minuts en què l’energia de l’Unicaja va desprogramar els de Pesic, que no trobaven la manera de frenar la seva verticalitat. I, al principi de l’últim quart, pintaven bastos (82-68, 33’). El combinat blaugrana no es va rendir i, aferrat a la feina de Tomic sota els taulers i els punts de Jackson, va persistir a la recerca d’una escletxa per tornar al partit. La va acabar trobant, en el moment en què Moerman va situar el 89-85 a 2:11, en un contraatac després de recuperació. Però no la va aprofitar, perquè va errar dos tirs lliures clau i, en una mateixa possessió en el darrer minut, va concedir dos rebots d’atac que van donar molt aire al rival. Un rival que, en els últims segons, no va badar des del tir lliure.

26,3
de valoració
d’Ante Tomic en els tres últims partits en l’Eurolliga, amb 19 punts (67% de dos, 23/34) i 9 rebots de mitjana.
La nostra condició física no és la millor, però hem mostrat molt d’esforç i desig de guanyar. Estic agraït als jugadors
Joan Plaza
És molt difícil guanyar un partit quan encaixes 95 punts. Sabíem que ells tenen molt talent ofensiu
Edwin Jackson
Llevat dels tres últims minuts del segon quart, la resta de partit ha estat bo ofensivament. El problema han estat els 14 rebots en atac de l’Unicaja
Svetislav Pesic
Hem vist el que hem de millorar de cara als propers partits. La defensa pot ser millor i n’hem d’aprendre
57
punts
va encaixar el Barça Lassa ahir entre el segon i el tercer període, amb un 62% en tirs (15/25 de dos i 8/12 en triples). L’Unicaja el va aclaparar.

Demà, contra el Baskonia

Després de fer nit a Màlaga, l’expedició blaugrana tornarà avui cap a Barcelona i es posarà a preparar el proper compromís, demà al Palau contra el Baskonia. Per als de Pesic, serà el primer partit davant els seus aficionats després de tres desplaçaments consecutius (Atenes, Burgos i Màlaga). Els bascos arribaran a Barcelona en plena cursa per buscar un bitllet cap al play-off de l’Eurolliga. Després del triomf d’ahir, quart consecutiu, es consoliden en el vuitè lloc, amb una victòria més que el Maccabi, el seu perseguidor.