Eurolliga

ESPORTS

BÀSQUET

Un altre Tomic

Eurolliga. L’arribada de Pesic ha fet renéixer la millor versió del pivot croat, un altre cop dominant a la zona

L’efecte Pesic ha tingut un impacte col·lectiu més que evident. L’equip disposa ja d’una identitat recognoscible, competeix i tots els jugadors han trobat, en major o menor mesura, la forma d’optimitzar el rendiment i millorar les prestacions ofertes en la primera part del curs.

De tots, el cas més paradigmàtic és el d’Ante Tomic. Perdut en la indefinició de Sito Alonso durant mesos –fins i tot no va ser convocat un partit per decisió tècnica a mitjans de desembre–, el croat torna a sentir-se ara important, peça angular, com succeïa en les seves cinc temporades anteriors en el Barça Lassa. Tot això és palpable veient el que transmet sobre el parquet, però és nítid quan es fa un cop d’ull a les seves xifres.

Atac, defensa

Avesat a una situació –titular, molts minuts i tocar molta pilota en els atacs–, va haver-se d’acostumar a nous hàbits aquesta temporada. Séraphin era el titular i la seva funció era de rotació. A més, la manera de defensar plantejada per Sito –els centers sortien a fer el flaix més enllà de la línia de tres punts i les ajudes eren molt llargues– no el beneficiava gens i patia. Tot plegat va anar minant fins a tal punt la seva confiança que acabava cometent errades en situacions d’1x1 al pal baix, fet molt poc habitual en ell.

L’últim quart en el partit de l’Eurolliga a Vitòria de 22 de desembre –va ser un dels integrants del cinc que va estar a punt d’aixecar un -25 en l’últim quart, i en els quals es va recolzar el tècnic aragonès a partir de llavors– i la lesió posterior de Séraphin van obrir-li la porta dels minuts, però el salt de qualitat ha arribat amb Pesic. Sense fer cap revolució tàctica, l’entrenador serbi ha corregit aspectes que li permeten brillar. Defensivament, no està obligat –ni ell ni els pivots– a fer ajudes tan llargues. Es queda en una zona intermèdia per evitar la penetració dels exteriors i controlar la zona, fet que no el deixa tan exposat i li facilita la feina. En atac, el joc torna a gravitar més al seu voltant i produeix assíduament, ja sigui en el joc per parelles amb Heurtel o situacions d’1x1 a pal baix, on torna a definir amb la naturalitat d’abans. El que fa la confiança.

LA DADA

11
partits
dels 17 primers d’aquest curs en l’Eurolliga no va arribar a dobles dígits de valoració, amb -3 contra el Fenerbahçe.
*Amb Pesic (5 partits)
Punts 15,4
Tirs de dos 32/44 (72,7%)
Tirs lliures 13/21 (61,9%)
Rebots 6,2
Assistències 2
Faltes rebudes 3,4
Minuts 22,4
Valoració 19,6
*Abans de Pesic (21 partits)
Punts 8,3
Tirs de dos 70/121 (57,8%)
Tirs lliures 36/59 (61%)
Rebots 4,5
Assistències 1,4
Faltes rebudes 3,3
Minuts 17,4
Valoració 10,9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)