Eurolliga

No aguanta el ritme

Eurolliga. El Barça Lassa, amb moltes baixes i amb falta de referents, perd contra el Baskonia, que li endossa un 0-14 a l’inici de l’últim quart i el deixa sense possibilitats (58-77)

El Barça Lassa, massa minvat per les moltes baixes, va engreixar l’estadística negativa que arrossega contra el Baskonia al Palau, on en l’Eurolliga no el guanya des del 2013. Quan només queden dues jornades per acabar el malson de la competició europea, Pesic va fer moltes rotacions però el seu equip va anar de més a menys, amb un darrer quart en què va desaparèixer, va encaixar un parcial de 0-14 que va sentenciar (58-77). El Baskonia, que encadena vuit victòries en els últims nou partits, va directe als quarts de l’Eurolliga amb un Pedro Martínez que ha donat caràcter a l’equip.

Quant al matx, els dos equips es veien les cares per cinquena vegada en aquesta temporada en les diferents competicions. El partit va començar marcat per un Baskonia molt sòlid i amb les idees clares (5-10) i amb doble sorpresa de Pesic en només 4:30 minuts. És el temps que va necessitar el serbi per fer seure Heurtel quan només s’havien jugat 3:40 minuts per donar entrada a Pressey i després fent debutar en l’Eurolliga al jove del Barça B Atoumane Diagné. Oriola patia a la pintura davant Poirier. El tàndem format per Koponen i Pressey es va convertir en el gran referent ofensiu de l’equip, i el base nord-americà va acabar el primer quart com a màxim anotador (7 punts) i el finlandès multiplicant-se. Els primers 20 minuts van venir marcats per accions de talent individual, poca intensitat defensiva i amb el Barça patint dins la pintura, sobretot en el rebot. Koponen va anotar l’últim tir en l’últim instant abans d’arribar al descans trepitjant la línia de 3 (40-43).

Solidaritat presos

Igual com ja va passar en el partit al Palau contra l’Olympiacòs, els primers cinc minuts del partit l’afició va estar en silenci i després va trencar-lo demanant la llibertat pels presos polítics, en un fet que serveix perquè arribi a tot arreu d’Europa.

Després d’un primer temps amb màxima igualtat i amb el Baskonia dominant per curts avantatges el Barça va capgirar el resultat només començar el segon temps amb un 2+1 d’Oriola (48-45). Els de Pedro Martínez sempre van tenir sota control el Barça. I quan físicament semblava que més tocats estaven els blaugrana, el Baskonia va posar dues marxes més i va endossar un 0-14 de sortida que va sentenciar (58-77) un partit intranscendent. El Barça jugarà a la pista de l’Efes i rebrà el Khimki per tancar el seu pas per l’Eurolliga.

16
rebots
ofensius més va atrapar el Baskonia respecte del Barça (4-20). En assistències, també gran diferència (9-22).
0
punts
va fer Koponen des del minut 21 fins al 39. En va fer 18 en el primer tram i amb un triple final va superar el seu rècord (21).

Tomic, baixa d’última hora

Abans del partit es va saber que el pivot croat, que amb Pesic està trobant la seva millor versió, seria baixa perquè arrossegava un virus intestinal que el va deixar KO. La sorpresa positiva va ser que va poder tornar a la convocatòria Adam Hanga, després de tres setmanes de baixa. Tot i que l’hongarès no va jugar contra el seu exequip, ja va poder fer l’entrenament matinal i podria reaparèixer a la pista de l’Obradoiro. Qui tampoc va jugar va ser Marcelinho Huertas, que va fer la roda d’escalfament però tenia problemes al canell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)