Més bàsquet

Torneigs que van arrelant

Bàsquet. La segona edició del MIC Basketball abaixa el teló a Fontajau, amb quatre finalistes gironins en les deu categories. A Santa Coloma, el Bilbao i el València s’emporten el torneig

Després d’uns dies de bàsquet intens, amb partits a totes hores, el MIC Basketball i el torneig de Farners van abaixar ahir el teló d’una nova edició.

Per al MIC, és la segona i la que li ha permès agafar impuls per consolidar-se a mitjà termini en un torneig de primer nivell, més enllà de les nostres fronteres. Enguany, ha reunit 112 equips, repartits en deu categories (sis de masculines i quatre de femenines), que han estat jugant des de dijous repartits en setze seus de la demarcació de Girona. Les finals de les principals categories van tenir lloc ahir al matí al pavelló de Fontajau, a Girona. En la més destacada, la de l’U18, hi va haver presència gironina. El Bàsquet Girona, el club de Marc Gasol, va perdre la final contra el Partizan (78-64). En les altres categories masculines, els campions van ser l’Unicaja (U16 i U15), l’Stella Azzurra italià (U14), l’acadèmia Sabonis lituana (U13) i el Força Lleida (U12), que va derrotar en la final el Vedruna Palamós.

En categoria femenina, l’Unicaja va endur-se el títol en categoria U18. Els altres tres títols van ser catalans, un del Femení Sant Adrià (U16) i dos del Barça CBS (U14 i U12), en els dos casos superant en el partit decisiu el CE Palamós.

Tot un èxit

El torneig de Farners, exclusivament en categoria cadet de primer any, va tenir el Bilbao Unamuno com a campió, en derrotar clarament el València en la final masculina (71-54). El podi va completar-lo el Joventut, que es va imposar al Manresa en el partit pel tercer lloc (45-34). En categoria femenina, la victòria va ser per al València, que va impedir que el Femení Maresme repetís títol (52-60). La tercera posició va ser per al Joviat, que es va desfer de la UE Mataró per 41-48. La competició ha reunit un total de 19 equips, dotze en nois i set en noies.