Més bàsquet

NCAA

Revoluciona l’NCAA

Xavi López es queda a les portes de la ‘final four’ amb la Universitat d’Oregon, la primera a fer un equip amb la base d’estrangeres

S’ha fet un lloc en un cos tècnic de primer nivell i controla les joves del món com ho fan pocs

El badaloní és un dels qui millor controlen el mercat europeu de l’NCAA i un dels tècnics de més futur

Xavi López (Badalona, 4/4/1983) va ser dels primers catalans que van fer les maletes per anar a una universitat nord-americana després de sortir de la Penya i d’estar un any al CN Sabadell. Va marxar a Chemeketa (2003-2005) i després a Point Loma (2005-2007). També va ser dels primers a anar al bàsquet xinès, on va fer proves amb el Guangzhou (2010). Després va debutar a l’ACB amb el Bilbao per després anar jugant a la LEB. Però el curs 2012/2013 va reobrir el camí dels Estats Units: “Vaig enviar correus electrònics a diferents universitats per anar-hi d’entrenador i per fer una tasca de controlador de jugadores i Kansas em va obrir les portes.” I va ser allà on la seva gran feina amb Leticia Romero li va obrir les portes d’altres universitats. Va tenir diverses ofertes i va acceptar la d’Oregon. Les instal·lacions són úniques, amb un pavelló universitari per a 12.000 espectadors subvencionat per l’amo de Nike, Phil Knight. Xavi López s’ha convertit en una peça bàsica de la franquícia, que en només tres anys ha passat de ser una universitat més a quedar-se enguany a una sola victòria de la final four: “És el nostre gran objectiu, estem apostant per una filosofia nova als Estats Units, que és portar jugadores estrangeres i fer un equip de referència a l’NCAA. Ho estem assolint i ara el repte és entrar entre les quatre millors el curs vinent.” Xavi López ha estat clau també perquè a l’equip hi hagi Maite Cazorla i la barcelonina Aina Ayuso. Enguany han guanyat la seva conferència i el campionat nacional superant el rècord de victòries de la història de la universitat, amb 33 triomfs. El badaloní ha estat una peça clau: “He anat escalant posicions en el cos tècnic i ara controlo bona part del bàsquet europeu.” Ja fa cinc anys que és als Estats Units i diu que és un luxe jugar davant 7.000 o 8.000 persones a casa, partits televisats i sobretot el tracte que es té amb l’esport femení. Xavi López, germà del periodista de RAC1 Damià, ha fet que les Ducks (ànecs), com es coneixen les jugadores de la Universitat d’Oregon, hagin estat en la primera pàgina de l’esport als Estats Units. Xavi López va fent el seu camí, sempre avançant-se al futur i cobrint etapes amb èxit. Un èxit que el pot portar molt lluny i a complir el desitjat somni nord-americà.

33
victòries
ha aconseguit la Universitat d’Oregon, el seu rècord històric en l’NCAA
4
anys
va estar Xavi López jugant a la Universitat abans de debutar a l’ACB
6
equips.
Va jugar en categories FEB al Joventut (a EBA), al Rosalía de Castro, l’Hospitalet, Tarragona, Àvila i la Corunya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)