FEB

Amb decisió

L’Spar Citylift té l’oportunitat de certificar (21 h, TdP) el passi a la seva quarta final seguida

[El Mann] Està convençut que, a la seva pista, serà més competitiu i pot col·locar l’1-1

Si la història tingués algun pes al parquet, l’Spar Citylift seria segur finalista de Lliga Femenina. En la seva trajectòria a l’elit, ha acabat resolent per la via ràpida totes les sèries del play-off en què s’ha avançat per 1-0. I això ha passat quatre cops: en els quarts de final del 2012/13 (2-1 contra l’Obenasa Navarra) i en les últimes tres semifinals, dues amb el Conquero de rival i l’última amb l’Araski. Avui visita Saragossa amb aquest propòsit (21 h, Teledeporte), per evitar el desempat a caixa o faixa, que seria diumenge a Fontajau, i, lògicament, per no concedir més avantatge del compte a l’Avenida en la hipotètica final. Com s’esperava, ja van certificar ahir el bitllet a Galícia.

Contrastos

El primer partit va deixar clara la distància entre els dos equips, sobretot quan el partit avança i augmenta la importància de les rotacions. Aquí el Mann Filter –ara i també a l’inici de curs, perquè la idea de partida era un cinc potent que aglutinés molts minuts– justeja i pateix. I més ara, que acumula desgast, més fins i tot que l’equip gironí, que va quedar exempt de la sèrie de quarts.

A Saragossa, tenen clar que forçar el tercer partit seria quasi una heroïcitat, i posaria el colofó a un curs magnífic, el millor de la seva història. És per això que s’ha fet una crida a l’afició per tal que ompli l’Eduardo Lastrada i doni suport a les de Víctor Lapeña. Curiosament, i tot i haver estat tercer en fase regular, l’equip aragonès presenta millors números com a foraster que a casa. Enguany i comptant-hi també el play-off, hi acredita un balanç de 10-5, amb derrotes contra el Guipúscoa (dues vegades), l’Avenida, l’Spar Citylift i el Sant Adrià.

El tècnic del Mann Filter explicava què cal fer bé per derrotar un equip com el gironí que enllaça onze triomfs en la competició, i no hi perd des del 13 de gener: “Tindrem les nostres possibilitats si el plantejament és valent, si som llestes per no entrar en el cos a cos, i si les nostres jugadores de més talent fan el que saben fer.” En el primer partit de la semifinal, la seva aposta va ser tancar-se en la zona, amb 2x1 constants sobre les pivots gironines, i concedir espais en el perímetre. L’encert des del triple de l’Spar Citylift (9/20, 45%) li va fer anar en orris el pla. Caldrà veure si el mantindrà –en dos dels altres precedents del curs no havia arribat al 30% de l’arc– o farà alguna modificació, intentant sorprendre.

També és previsible que les seves referències ofensives tinguin més verí. Entre Ferrari i Barbee, sumaven 15 punts i 4/14 tirs de camp al final del tercer parcial diumenge, quan tot es va trencar. I aquest aspecte va ser, sobretot, mèrit de la defensa gironina.

El ritme

L’equip no estarà sol avui, i tindrà el suport d’un petit grup d’aficionats que l’animaran des de la grada. Per situar el 2-0 definitiu, les d’Èric Surís saben que han d’imposar un ritme alt de joc, que incomodi i desgasti el Mann Filter. Això implica mossegar al darrere i controlar el rebot defensiu –fins ara, ho ha fet en els dos cèrcols, amb solvència–, buscant el joc en transició, a camp obert. El tècnic gironí adverteix que pot ser molt contraproduent si es té al cap el resultat del primer partit (+23): “Sabem que serà difícil, com sempre. Recordo que el partit de lliga a la seva pista [59-74 a favor de les gironines] va ser molt i molt dur.”

LES CLAUS

1
La rotació.
Més enllà del seu cinc titular, només Gimeno aporta des de la banqueta al Mann. L’Uni ha de fer feina de desgast.
2
El rebot.
La superioritat física gironina és evident. En els quatre duels del curs, l’ha guanyat i li ha permès tenir la iniciativa.
3
L’encert.
El triple va donar aire a l’Spar Citylift per desempallegar-se dels 2x1 al pal baix del Mann, sobretot a Evans i Colhado.
Les jugadores estan motivades. En el primer partit, vam notar una mica l’aturada, però ara estem bé, amb ganes de situar el 2-0
Èric Surís
Independentment del resultat del primer partit, sabem que serà molt difícil. El partit de lliga a Saragossa va ser molt i molt dur
Èric Surís
Aturar Ferrari i Barbee és important, però hem de fer un bon treball en defensa col·lectiu, no només de la seva línia exterior
Èric Surís
A aquestes altures, poques coses poden sorprendre perquè ens coneixem molt, però sempre hi pot haver algun matís
Èric Surís
Ho haurem de fer molt bé per guanyar; ens enfrontem a un equipàs, però creiem que podem fer l’1-1
Víctor Lapeña
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)