FEB

Pel seu propi pes

L’Spar Citylift torna a superar el Mann Filter i jugarà la final contra l’Avenida per quarta temporada consecutiva

En un partit ple d’errors i de mal digerir, va acabar imposant-se a un rival trinxat físicament

La Lliga Femenina, es miri per on es miri, és una competició bipolar. Per quarta temporada seguida, l’Avenida i l’Spar Citylift es disputaran el títol en el play-off final i, també per quart cop consecutiu, ho han fet impol·luts, sense cedir cap partit en les semifinals. Si dimecres era l’equip castellà qui superava l’escull de l’Uni Ferrol amb una suficiència que generava fins i tot feredat, ahir ho van assolir les gironines. No fent tanta sang, però amb la suficient autoritat per veure, molt abans del final, que la victòria no se’ls escaparia. El Mann Filter, esperonat des de la grada, hi va posar orgull, però li van faltar arguments i sobretot cames, per aspirar a situar l’1-1 en la sèrie.

Erràtiques

Les locals van sortir com si no hi hagués demà, enèrgiques al darrere i centrades a aconseguir que les pivots gironines no rebessin pilotes per imposar el seu físic. Van assolir-ho –incidència residual d’Evans i Colhado en el primer quart–, però a l’altre costat, l’Spar Citylift també hi deia la seva i collava de valent. Menció especial per a Rosó i Mendi, que, a la feina per contenir Ferrari i Barbee, també hi afegien producció en atac i permetien a l’equip manar en el marcador tot i les excessives pèrdues que acumulava (9-12, 8’).

A poc a poc, va fer l’efecte que l’equip es desempallegava del Mann Filter i, coincidint amb les primeres rotacions en el segon parcial, obria un petit forat arran de la producció, per fi, a prop del cèrcol (+7). Però un parell d’errades –inclòs un contraatac concedit per una pèrdua– van tornar a ajustar la situació. Ni el retorn de Núria Martínez asserenava el joc gironí, molt descontrolat, però la fatiga de les aragoneses donava aire. En aquesta fase, l’Spar Citylift va començar a dominar el rebot, però no va saber treure’n suc i, tot i que Colhado començava a aparèixer, el rival no es despenjava. Al llindar de mitja part, va anivellar el duel després d’un triple anotat per Gimeno (25-25). Una safata de Buch va atribuir un petit avantatge en l’equador a l’equip gironí, que va notar la falta d’encert des de l’arc en el segon parcial (0/5 triples).

A la tornada dels vestidors, el pla d’Èric Surís era nítid: nodrir de pilotes les pivots en cada atac. I, tot i que l’hemorràgia de pilotes perdudes no es curava, l’equip va localitzar Evans i Colhado i va obrir el primer forat de consideració (28-38, 27’). Però més que la seva efectivitat, el que li va donar empenta, va ser la consistència al darrere. El Mann Filter, amb la fatiga cada cop més accentuada, s’estampava contínuament en l’entramat gironí, i els atacs morien amb un tir precipitat o ben puntejat. Això va esquinçar ja el partit (28-43, 29’) després que les locals tanquessin el parcial amb 1/12 en tirs de camp (un triple) i fins a set pèrdues.

Lapeña demanava a les seves un últim esforç per intentar posar la por al cos a l’Spar Citylift, però ningú tenia esma per a res. I això que l’equip gironí hi va posar molt de la seva part, fallant coses impròpies i que no es podrà permetre en la final contra l’Avenida. Sigui com sigui, va fer la feina i ja és al lloc on es pressuposava que havia de ser en aquest moment de la pel·lícula. Ara el repte és majúscul, però la condició de favorites i la pressió són a la teulada de les castellanes.

ELS VESTIDORS

Hi ha partits que s’han de treure mossegant sorra i ha estat un d’ells. Ens hi hem aferrat amb la nostra defensa
Èric Surís

DADES

En lluita i cor, hem estat immenses, però ens ha faltat oxigen per anotar cistelles fàcils o per ajustar en detalls defensius
Víctor Lapeña
Molt contents de poder tornar un altre cop a la final. La prepararem amb l’ambició de guanyar un gran títol
Èric Surís
La final no sé si la guanyarem, però intentarem posar-les en dificultats, amb defensa i ritme
Núria Martínez
6
punts
de Ferrari, amb 1/7 tirs de camp i 10 pèrdues en 37:21. És la seva pitjor anotació de la temporada.
15
rebots
de Mendi, que no n’havia agafat més de nou en el curs. Va compensar el mal dia en atac (1/11).
0
cistelles de camp
del Mann en 11:51 entre el 28-20 (24’) i el 33-47 (35’). Només cinc tirs lliures.

L’Avenida, la bèstia negra de les gironines

Des de la copa de la temporada 2015/16 –va guanyar-la el Conquero, ara en categories regionals per problemes econòmics–, totes les finals de les competicions FEB femenines han tingut l’Avenida i l’Spar Citylift de protagonistes. La final de Lliga Femenina, que arrencarà dijous que ve, dia 26, a Würzburg (21 h) serà la sisena consecutiva. Es dona la circumstància que les cinc prèvies (dues lligues, dues copes i una supercopa) han caigut del costat castellà. Per trencar aquesta tendència, l’equip gironí és conscient que ha de guanyar almenys un dels dos partits que es juguin a Salamanca, on acumula fins a vuit derrotes. A més, aquesta temporada encara no l’ha pogut guanyar (0-4): ha caigut en la final de la supercopa (61-55), de la copa (76-62) i en els dos cara a cara de la fase regular (76-53 i 61-66).

L’Avenida ha revertit una tendència totalment inversa no fa pas tant, en què l’Spar Citylift va encadenar cinc victòries, les quatre de la 2014/15, les del títol de lliga –dues de fase regular i dues en el play-off final–, i la supercopa de la següent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)