FCBQ

D’enhorabona

Catalunya torna a l’acció, amb l’enfrontament internacional entre la selecció femenina absoluta i el combinat de Montenegro, que es jugarà el 25 de maig a Fontajau (21 h, La Xarxa)

La selecció catalana femenina s’enfrontarà el divendres 25 de maig a Montenegro, en un partit amistós que es disputarà a Fontajau. L’esdeveniment, presentat ahir al pavelló gironí, serà la tornada a l’activitat de la selecció, que no celebra un partit des de fa sis anys. “Girona i el bàsquet femení tenen un idil·li. N’estem molt orgullosos i aquest esdeveniment és una fita més en aquesta relació. Estem molt contents de ser capitalitat del bàsquet femení i d’organitzar aquest partit”, assegurava l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

La selecció, que estarà dirigida per Fabián Téllez i Bernat Canut, estarà formada pel gruix principal de les millors jugadores del país, tot i que tindrà les absències de Laia Palau, Marta Xargay, Sílvia Domínguez i Anna Cruz. Joan Fa, president de la federació, donava valor a la feina feta per tornar a gaudir del combinat català. “El de les seleccions és sempre un tema pendent. És molt difícil per les dates, pels compromisos de les jugadores, per diferents coses, etc. Per tot això, ens hem de felicitar que puguem celebrar aquest partit.” El partit començarà a les nou del vespre, però una hora i mitja abans ja s’obriran les portes –les entrades es poden adquirir a 8 euros la localitat general, amb diferents preus i descomptes amb transport inclòs des de Barcelona, Lleida i Tarragona. A les vuit, en el marc de Girona, capitalitat del bàsquet femení 2018, la selecció es farà una foto amb totes les jugadores gironines que ho demanin a través dels seus clubs, i en el descans està previst un homenatge a les diferents seleccions de formació, femenines i masculines. L’objectiu és cobrir les 4.200 localitats que s’habilitaran.

El darrer partit de Catalunya va ser la final de la copa de les Nacions, guanyada contra Galícia (46-75) el 2012. D’aquell partit repetiran Martínez, Bahí i Pascua.

Bases
Núria Martínez. Spar Citylift Girona
Mariona Ortiz. Namur (BEL)
Exteriors
Queralt Casas. Landes (FRA)
Rosó Buch. Spar Citylift Girona
Andrea Vilaró. Cadí La Seu
Helena Oma. Spar Citylift Girona
Interiors
Míriam Forasté. Al-Qázeres (ESP)
Cristina Hurtado. Snatt’s F. St. Adrià
Georgina Bahí. Cadí la Seu
Maria Martáñez. Lima Horta
Lucila Pascua. Mann Filter (ESP)
Entrenadors
Fabián Téllez. Mann Filter
Bernat Canut. Cadí la Seu
Reunint la totalitat de les jugadores som una potència europea. Ens falta alçada, però som una selecció de nivell de quarts, segur
Una jugadora que pot gaudir d’aquest partit està molt il·lusionada per aquest esdeveniment tan significatiu
Núria Martínez
CAPITANA DE LA SELECCIÓ
Vull entendre aquest partit com un acte de país, d’autodeterminació i de reivindicació en tots els sentits
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA
El de les seleccions és sempre un tema pendent. Costa molt, i ens hem de felicitar per poder celebrar aquest partit
Joan Fa
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ
20/5/12
última vegada
que la selecció femenina va jugar. Va ser contra Galícia, en la final de la copa de les Nacions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)