ACB

Mentalitat i triomf

Lliga Endesa. El Barça segella el tercer lloc de la fase regular defensant l’última possessió del València amb un tap d’Adam Hanga a Dubljevic

El Barça Lassa va vèncer ahir a la Fonteta amb un tap de Hanga en l’última acció d’un partit que li serveix, entre altres coses, per assegurar-se el tercer lloc de la fase regular i evitar el Madrid fins a una hipotètica final. Tot i la precarietat en la posició de cinc, l’equip de Svetislav Pesic va exhibir una capacitat de sofriment d’alta escola, una mentalitat que quan pitjor pintaven les coses (56-47, 32’) li va permetre rehabilitar-se, capgirar la situació i certificar el triomf en un últim sobreesforç defensiu. A una setmana per començar el play-off, és un fet que l’equip blaugrana no va físicament sobrat, però també és ben cert que té l’esperit al punt.

Ahir l’equip va entrar amb el peu esquerre a la Fonteta, desencertat en el tir –no va anotar el primer triple fins al desè intent, vorejant el minut 15– i incapacitat pel bon balanç defensiu local en la seva voluntat de jugar a camp obert. Va tenir cura del rebot defensiu però, sense moure’s bé en la transició ofensiva, el València se li va escapar (17-6, 8’). Les rotacions i els equilibris en el joc interior –la segona falta de Tomic va caure abans del minut cinc– no li van permetre entrar en ebullició fins a la meitat del segon quart després de dos triples de Ribas (26-26, 15’). Però el de Vidorreta és un equip primmirat, i ahir això el va habilitar per castigar amb cistella cada una de les quatre pilotes que va perdre el Barça en la primera meitat (36-34).

Van tornar els dos equips molt agressius, i els taronges en van treure un primer parcial (42-34) que els blaugrana van capgirar amb triples (42-43), això sí, amb un peatge important en les faltes, ben aprofitat pels valencians en el tram final del període (52-47). Ben predisposat mentalment, tot i que el València va tibar (56-47, 32’) i que Tomic va ser eliminat en dues defenses consecutives tot just incorporar-se amb tres faltes, l’actitud defensiva col·lectiva i els punts de Jackson i Heurtel van donar-li la iniciativa, en el joc i en el marcador (58-60, 35’). Possessió a possessió –Claver va situar el 66-70 a 1:30 per al final–, l’enfrontament va resoldre’s en els últims segons. Amb 70-70 a 25 per al final, els locals van fer falta i Heurtel va anotar un tir lliure (70-71), i amb 22 per al València, el Barça va apostar per defensar. Va arriscar, però va fer-ho amb determinació i va guanyar.

Hem guanyat per la motivació dels jugadors, excel·lent, perquè feia sis partits seguits que perdíem aquí. Les faltes? Els àrbitres fan la seva feina, però Tomic no té el respecte que es mereix
Svetislav Pesic
13
punts
va anotar el València després de pèrdua del Barça, tots en els tres primers quarts (52-47). En l’últim (18-24), els blaugrana no en van malbaratar cap.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)