ACB

El MoraBanc pren el Palau i deixa el Barça al límit del precipici (76-94)

Lliga Endesa. Excepcional actuació dels tricolor, amb joc coral, defensa i gran encert des del triple (16/33)

El primer dia de play-off ja ha portat una sorpresa i de les grosses. El Barça Lassa ha caigut al Palau contra el MoraBanc (76-94) i està contra les cordes. Si dimecres perd a Andorra, dirà adeu a la temporada. Màxima pressió per als de Pesic, que aquesta tarda han anat sempre a remolc d’un rival que ho ha fet tot bé. Fins i tot, en els minuts en què els blaugrana els han exigit físicament.

L’encert des del triple del MoraBanc –7/7 al final de primer quart i 10/17 a mitja part– ha permès els tricolor dur la iniciativa i arribar a tenir un +14 en el marcador (26-40, 14’). Al Barça Lassa li faltava tensió defensiva i cometia excessius errors. Quan ho ha corregit, apujant el to físic al darrere, ha llimat la diferència i ha arribat a la mitja part havent recuperat part del terreny perdut (40-45).

A la tornada dels vestidors, el partit s’ha endurit molt més, però els tricolor no han refusat el cos a cos proposat pels locals. Amb Iverson sumant per dins i els bases fent mal a partir de penetracions, han continuat portant la iniciativa i han tornat a estirar el resultat (47-58, 26’). En aquesta fase, la ingerència de Koponen ha impedit que el Barça Lassa hagués de lamentar mals majors al final de tercer quart (57-66). Però el pas del minuts ha acabat generant ansietat en l’equip blaugrana, que ho abocat tot a la individualitat i ha perdut el rigor en tots els sentits. I aquí, el rival li ha donat l’estocada definitiva (71-90, 38’).