ACB

Amb l’aigua al coll

Lliga Endesa. Patacada al Palau del Barça Lassa, que l’obliga a guanyar dimecres a Andorra per no quedar eliminat. El MoraBanc va sotmetre’l amb determinació, joc coral i encert exterior

La primera jornada de play-off va portar una sorpresa, i de les grosses. La patacada del Barça Lassa al Palau contra el MoraBanc deixa els de Pesic –els quarts són sèries al millor de tres– en una situació límit, a tocar del precipici. Està obligat a guanyar a Andorra dimecres si no vol acomiadar-se més aviat del compte de la Lliga Endesa. Pressió màxima per a l’equip que ahir va veure’s incapaç d’oferir resposta a un rival que ho va brodar, de dalt a baix i del primer a l’últim minut. Al final, l’afició blaugrana va quedar petrificada, incrèdula. Va ser un dia en el qual va reviure velles sensacions, que ja semblaven oblidades.

De tres en tres

Els tricolor van sortir molt activats, conscients que la posada en escena els havia condicionat en els dos darrers cara a cara. Walker va etzibar dues fuetades des de l’arc tot just arrencar i, si bé els locals hi van donar rèplica –cinc punts consecutius, arran de rebots en atac–, el MoraBanc no tardaria a apoderar-se del joc. Ho va fer a partir d’un ruixat de triples (7/7 durant el primer quart) i traient el màxim suc dels errors dels locals, que se sentien incòmodes amb la pressió rival en la primera línia (12-19, 6’). Pesic va sol·licitar un temps mort i va injectar físic per apujar el to al darrere (Sanders i Reynors), però els tricolor se’n sortien a cop de triple.

L’encert no es discuteix i també dona confiança en defensa. Amb solidaritat i energia al darrere, els visitants s’anaven fent grans i va arribar a un punt que van desdibuixar el Barça Lassa (26-40, 14’). Als locals els faltava rigor defensiu i feien errors impropis. Quan ho van corregir i la fiabilitat en el perímetre rival va decréixer, va llimar la diferència i va arribar a la mitja part havent recuperat una part del terreny perdut (40-45).

Voler, poder

De vestidors, el Barça Lassa en va sortir amb la intenció d’endurir el partit, privar el MoraBanc de situacions alliberades. Tomic es feia present a la zona, però Iverson li donava rèplica a l’altre costat, fins i tot amb rèdits del rebot d’atac. Un triple de Walker –l’únic en el quart dels tricolor– va tornar disparar la diferència (47-58, 26’).

Mentre que els visitants, sota la batuta de Jaime Fernández, s’ho començaven a creure, el Barça Lassa era un manyoc de dubtes i nervis. En aquest punt, la ingerència de Koponen li va donar una alenada d’aire fresc (9 punts en el tercer quart) per no perdre bous i esquelles ja al final de tercer quart (57-66). Però, en veure que el rival no donava senyals de feblesa, als de Pesic els va entrar l’ansietat i ja ho van abocar tot a la individualitat, perdent també tensió defensiva. I aquí es va acabar tot. El MoraBanc va encadenar tres triples i la personalitat de Blazic va impedir que a ningú li entrés el pànic. No va ser el cas i fins i tot van poder assaborir el triomf, amb un rival rendit abans del final, amb elements desconnectats i una fragilitat que semblava enterrada. El mal encara pot arreglar-se, però hi ha risc de cremar-se quan es juga tant amb foc.

16
triples
del MoraBanc, amb 48% d’encert (16/33). En el present curs, n’havia fet també 16 contra el Betis, però amb 40% (16/40).
13
anys
feia que el Barça Lassa no perdia el primer partit de quarts a casa
22
punts
havien extret els tricolors de les deu pèrdues del Barça Lassa en els dos primers quarts
El MoraBanc ha merescut la victòria. Han anotat molts triples, però la clau ha estat la defensa. No hem trobat solucions en atac
No tenen un gran nom i una gran història, però fan un bàsquet excel·lent. Ara, hem de guanyar allà
Svetislav Pesic
Estic content per la victòria, però també per la manera com ho hem aconseguit. Hem fet el nostre joc, sense por, amb les idees clares i encert, que també cal
Joan Peñarroya
No hem fet res més que situar l’1-0. El Barça continua sent el favorit i sabem que aniran a totes dimecres
Ens hem guanyat el dret a somiar. Tenim ambició, però també sabem que vindran amb el ganivet a les dents
Jaime Fernández

Permís a Kurucs per anar a EUA

El Barça Lassa ha autoritzat a Rodions Kurucs assistir a un entrenament pre-draft, que se celebrarà el proper dimecres 30 de maig a l’Sports Academy de Thousand Oaks, a prop de Los Angeles (Estats Units). Així ho va anunciar el seu agent, Arturs Kalnitis, en el seu compte de Twitter. Es dona la circumstància que dimecres es disputa el segon partit de la sèrie de quarts del play-off, a Andorra. En tot cas, Kurucs (2,06, 1998) ja era ahir als Estats Units, treballant en l’acadèmia. Amb contracte fins al 2019, només ha jugat deu partits amb el primer equip aquesta temporada. En total, 56 minuts.