NBA

La jerarquia

NBA. Curry i Durant propulsen els Warriors cap a una altra final davant un rival molt desencertat des del triple

ROCKETS 92 (3) WARRIORS 101 (4)

HOUSTON ROCKETS:Harden (32), Gordon (23), Ariza, Tucker (14), Capela (20) –cinc–; Anderson, Green (3) i Johnson. 29/46 de 2, 7/44 triples (2 Tucker, Harden i Gordon i 1 Green), 13/22 tirs lliures, 44 rebots (12 Tucker) i 17 assistències (6 Harden i Gordon).GOLDEN ST. WARRIORS:Curry (27), Thompson (19), Durant (34), Green (10), Looney (4) –cinc–; Bell, Cook, Livingston (4), McCaw i Young (3). 23/41 de 2, 16/39 triples (7 Curry, 5 Durant, 3 Thompson i 1 Young), 7/14 tirs lliures, 42 rebots (13 Green) i 25 assistències (10 Curry).PARCIALS:24-19, 30-24 (54-43); 15-33 (69-76) i 23-25 (92-101).

Per quart cop seguit, la final de l’NBA tindrà els mateixos protagonistes. Igual com van fer la nit anterior LeBron i els Cavs, els Warriors també van poder segellar el passi a domicili, en el setè partit a Houston. Ni els uns ni els altres van recuperar els lesionats, si bé es va tornar a constatar que la baixa de Paul en els Rockets tenia més incidència que no la d’Iguodala en els campions. Sobretot perquè, sense CP3, els texans perdien rotació i es quedaven amb un únic generador (Harden). Entre això –amb el desgast consegüent– i el dia negat des del triple, la seva principal arma (15,9%), hauria estat heroic que haguessin accedit a la gran final.

A l’hora de la veritat, els californians van fer valer el seu saber en partits d’alta pressió i, amb el big three excels –80 punts, amb 15 triples entre Durant, Curry i Klay Thompson–, van superar el penúltim escull. Demà a la matinada, el primer assalt, a Oakland.

Energia i triples

Com en el sisè partit, els locals van sortir a menjar-se el món i van dominar la situació. Klay Thompson va haver de seure tot just començar, amb tres faltes en quatre minuts, i Harden ja feia i desfeia, agressiu i involucrant Capela en situacions de 2x2. A la meitat del segon quart, el forat era de consideració (48-33, 19’), amb els Warriors desactivats, perdent pilotes i conduïts –i això era mèrit de la defensa dels Rockets– a l’abús de l’individualisme. Era tant el desconcert visitant que no era ni capaç de contenir el rebot al seu cèrcol (11 en atac dels texans a mitja part).

Però va arrencar el tercer quart, sempre el tercer quart, i la decoració va variar. No tant per als locals, que fallaven un triple rere l’altre –i així fins a 27 de consecutius–, sinó perquè va emergir la figura de Curry. En tan sols 3:10, va fer 14 punts sense error per teixir un 2-17, per convertir un 61-55 (31’) en un 63-72 (34’). Els Warriors havien dinamitat la situació i els Rockets no es van aixecar. Primer perquè havien renyit amb l’encert i segon perquè els puntals estaven fosos, sense energia per aixecar-se. I Durant remataria la feina.

DADES

0/27
triples
dels Rockets durant 23 minuts, des del 18 fins al 41. Mai ningú n’havia fallat tants de seguits en el ‘play-off’.
+68
diferencial
favorable als Warriors en els tercers quarts dels set partits. En els dos últims, +17 i +18.
24,4%
triples
de Harden en tota la final de conferència (19/78). En la fase regular, acreditava un 36,7%.
+1
balanç
assistències (11) i pilotes perdudes (10) dels Warriors en la primera part. En la segona ho corregirien (14 i només 6).