NBA

Curry, el canell prodigiós

NBA. Un recital des de l’arc del base dels Warriors (9 triples, rècord en un partit de final) propulsa els campions, que se’n van a Cleveland amb 2-0. Els Cavs, combatius, resisteixen fins on poden

WARRIORS 122 (2) CAVS 103 (0)

GOLDEN ST. WARRIORS:Curry (33), Klay Thompson (20), Durant (26), Green (5), McGee (12) –cinc–; West (3), Looney, Pachulia (6), Bell (5), Livingston (10), Cook (2), Young i McCaw. 32/46 de 2, 15/36 triples (9 Curry, 3 Klay Thompson, 2 Durant i 1 West), 13/21 tirs lliures, 41 rebots (9 Durant) i 28 assistències (8 Curry).CLEVELAND CAVALIERS:Hill (15), Smith (5), James (29), Love (22), Thommpson (11) –cinc–; Nance (2), Zizic (2), Green (6), Osman (2), Calderón (4), Clarkson (2), Korver (1) i Hood (2). 28/63 de 2, 9/27 triples (3 Love i Hill, 2 James i 1 Smith), 20/26 tirs lliures, 42 rebots (10 Love) i 25 assistències (13 James).PARCIALS:32-28, 27-18 (59-46); 31-34 (90-80) i 32-23 (122-103).

La final de l’NBA es trasllada a Ohio –dijous, el tercer (3.00 h) a Cleveland– amb un 2-0 per als Warriors i la sensació que als Cavs els persegueix el desenllaç del primer assalt, en què la inconsciència de Smith literalment va llençar a les escombraries un treball impecable, magnífic, del grup. Van tenir el peu al coll del campió, van deixar-lo sobreviure i ahir, tot i oferir una resistència més que digna (76-71, 31’), van estar molt i molt lluny de la victòria. Bàsicament perquè els locals van mostrar una versió molt millorada, més intensa al darrere –i això que Iguodala encara no va tornar– i amb el big three a nivell superlatiu (79 punts entre tots tres i 54,7% tirs). Tot això ja va ser excessiu per a LeBron i companyia, que hauran de rearmar-se anímicament i apujar el grau d’ajuda a James si no volen situar-se ja a tocar del precipici.

Cada partit té moments i noms propis, però un va brillar amb una intensitat especial. Encara hi ha qui qüestiona la seva fiabilitat en les finals, però l’actuació de Curry serà recordada anys i panys. No només pel què –33 punts, amb 9 triples anotats, tants com tots els Cavs amb deu tirs menys (!) i que suposa sostre individual en una final, superant els 8 que va fer Ray Allen amb els Celtics, el 2010–, sinó també pel com perquè alguns van ser de dibuixos animats, amb jugadors a sobre i a quilòmetres del cèrcol, i van resultar decisius. De fet, va firmar 5/5 en l’últim parcial, quan la pilota teòricament crema. Sublim.

Tensió, atenció

Els Warriors havien pres nota i van polir dèficits. Ja se’ls va veure més enèrgics en defensa, amb la línia exterior mossegant i protegint més el rebot, sobretot arran de l’entrada en el titular de McGee. Si a això i a la consegüent possibilitat de jugar a camp obert, s’hi afegeix el canell de gel de Curry i Durant al servei de l’equip –fugint de l’individualisme, prenent bones decisions en atac i sent més agressiu defensant LeBron– no era d’estranyar el +13 a la mitja part.

Els Cavs mai es van rendir, perquè LeBron no ho permet. Va multiplicar-se, va intentar involucrar més que mai la resta –12 tirs menys que en el primer partit– i en el tercer quart va trobar la inspiració de Kevin Love, però això no és suficient per tombar un equip com els Warriors. I més, si Klay Thompson fa 20 punts quan era dubte per un esquinç o la segona unitat (Livingston, Bell) hi posa també el gra de sorra. Així, quan Tyronn Lue va substituir per primer cop LeBron a 4:09 del final amb 111-93, era evident que els Cavs ja havien tirat la tovallola.

Ha estat una nit especial. Es tractava de jugar de la forma adequada i fer que les coses bones anessin passant
Stephen Curry
No podem tornar a començar com ho hem fet; no hem estat prou físics. Això ens ha condicionat
Tyronn Lue
[LeBron] Almenys l’hem fet sentir una mica incòmode. Hem estat molt més intensos en defensa que el primer dia
Steve Kerr
Les coses m’han anat en contra des que tenia cinc anys. Continuaré donant confiança als meus companys fins que soni el xiulet final
LeBron James
70
punts
de transició dels Warriors en els dos partits a Oakland, per només 33 dels Cavs. En el segon, +21 per als campions (37 a 16).
8/32
triples
dels Cavs en els dos primers partits, després d’una passada de LeBron (25%). No estan fins Kevin Love (1/9) i JR Smith (2/8).
29-4
balanç
favorable als equips que s’han col·locat amb 2-0 favorable en una final. Els últims a trencar-ho, els Cavs, fa dos anys.
26
triples
de Curry en els últims quatre partits, dos en la final i els dos últims de la sèrie contra els Rockets (26/57, 45,6% d’encert).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)