ACB

A passar pàgina

El Barça és atropellat pel Baskonia en el primer partit de la semifinal malgrat competir prou bé els primers tretze minuts (24-23)

L’equip necessita que Heurtel i Tomic es facin presents si demà vol tenir opcions

El Barça Lassa té il·lusió i algun jugador amb qualitat, però també té una profunditat de plantilla grisa i un grapat de problemes físics. I entre unes coses i unes altres, el Baskonia, saludable com un gra d’all en totes les seves posicions, ahir li va passar per sobre.

En el primer enfrontament de la sèrie semifinal, el Barça i les seves circumstàncies van competir correctament durant tretze minuts al Buesa Arena, però a la mitja part ja tenia el partit perdut perquè ni Thomas Heurtel ni Ante Tomic, els dos eixos sobre els quals es pot projectar avui l’equip, van poder fer acte de presència. Per molt cridaner que sigui el marcador, es diu que en un play-off val igual un +25 que un +1, però fa de molt mal pronosticar que en algun moment aquest Barça li pugui pujar a collibè, al conjunt basc.

Amb pinces

Sota, cavall i Tomic. En aquest punt de la pel·lícula hi ha entre pocs i cap secret, en els bioritmes dels blaugrana, i no hi ha atac posicional amb ritme i continuïtat si no se sincronitza fent passar la pilota per les mans de Tomic.

La tímida iniciativa dels blaugrana en el punt de partida va quedar sota mínims (10-7) perquè l’equip no podia córrer –i ja va veure que no ho podria fer per l’excel·lent replegament del Baskonia, del primer a l’últim minut– i per les badades defensives de Sanders que Timma castigava (15-9) –l’aler nord-americà no té cap mena de ritme competitiu després d’estar-se tres mesos aturat, i tot i que Pesic intenti que l’agafi, el sumari en el seu cas és que fa tanta nosa com servei. Al final del primer quart les rotacions van qualificar-li el joc col·lectiu, a l’equip, però una nova errada en l’última defensa situava el 20-15 en el marcador.

Després, amb Hanga organitzant l’ofensiva, el Barça va compensar-se als dos costats del camp perquè Reynolds llegia bé les continuacions i les situacions de rebot i el conjunt, amb ell i Moerman en acció, tenia més presència en tasques de contenció (24-23, 13’). Però el Barça havia de filar molt prim en cada acció per mantenir-se dret, i quan el Baskonia va portar les finalitzacions allà on castigava les ajudes llargues i passives dels blaugrana, el partit es va esbardellar a tall de triple, amb Garino emergint (39-27). En l’interval Pesic va tornar Heurtel i Tomic, però indesxifrable el francès i cansat el croat, en un batre d’ulls la diferència es va multiplicar (47-28). Contra oponents de rang superior, la realitat del Barça és aquesta: competir més o menys bé durant tretze minuts li val per a ben poca cosa.

Tornant dels vestidors de seguida es va veure que res no canviaria, perquè quan aconseguia anotar l’equip ja havia rebut un parell de cistelles (54-33, 22’). I del que es va tractar, pensant també que demà hi ha un altre partit, va ser d’obrir el paraigües, perquè al final del tercer quart la diferència ja vorejava la trentena (67-40). Aguantar i esperar que demà sigui un altre dia.

3
tirs lliures
de 9 intents (33%) del Barça en la primera meitat, 1/5 de Tomic i 2/4 de Hanga.
9
triples
de 16 intents (56%) del Baskonia en els primers vint minuts. El contrast, l’1/7 dels blaugrana, que ho compensaven amb un 11/21 de dos punts.
12
de valoració
de Reynolds en 8:10 minuts de la primera part: 6 punts (3/3), 3 rebots (3 d’ofensius) i 1 tap. La resta de jugadors del Barça valoraven 11 en total.
Amb defensa que hem fet, és molt i molt difícil controlar el ritme de joc del Baskonia. I, en atac, tampoc hem tingut gens d’agressivitat
Contra un rival així, s’ha de fer un esforç addicional i no es pot dubtar. Nosaltres hem estat un pas enrere en tot, a nivell individual i d’equip
Hem perdut moltes pilotes i ens les han castigat. El millor de tot plegat és que el proper partit arriba ja el dimecres
Svetislav Pesic
M’ha agradat la nostra sortida, amb duresa i decisió. Per moments, ens hem passat bé la pilota i els jugadors han estat molt incisius
Ens hem de preparar bé per al proper partit. Segur que ells sortiran més durs i amb ganes de fer-ho millor. Ens exigiran més
És un 1-0, res més. Tenim present el que li va passar al Panathinaikòs [en l’Eurolliga contra el Madrid] fa molt poc
Pedro Martínez

Pau Ribas, com Oriola, es queda a Barcelona

Finalment Pau Ribas, lesionat a la cuixa en el tercer partit contra el MoraBanc, no va viatjar amb l’expedició i va quedar-se a Barcelona, com Pierre Oriola, i demà (21 h) tampoc jugaran en el segon partit. En les funcions de segon base Pesic va utilitzar Adam Hanga, que juntament amb Reynolds va ser el més destacat d’ahir. En els enfrontaments anteriors contra el Baskonia Ribas havia acreditat 10,3 punts i 4,5 assistències en 22,1 minuts, mentre que Oriola havia signat 14 punts i 6,8 rebots en 24,8 de mitjana.