FEB

Manresa és ACB

L’ICL recupera el seu lloc en la Lliga Endesa un any després desmuntant el Melilla en el cinquè i definitiu partit del ‘play-off’ amb un joc magnífic i demolidor a partir del segon quart

ICL 97 (3) MELILLA 67 (2)

ICL MANRESA:Costa (12), Lundberg (8), Muñoz (14), Martín (10) i Sakho (10) –cinc inicial–; Hamilton (13), Trias (17), Jou (4), Allen (3), García, Mazaira i Gintvainis (6). 28/43 de 2, 10/20 triples (3 Muñoz, 2 Costa i 1 Hamilton, Lundberg, Martín, Allen i Gintvainis), 11/21 tirs lliures, 35 rebots (6 Trias, Lundberg i Sakho), 22 assistències (9 Costa) i 115 de valoració (22 Trias).MELILLA:Rodríguez (7), Duran (13), Almazán (4), Samb (5) i Guerra (9) –cinc inicial–; Kapelan (13), Djuran (6), Servera, Lucas (4) i Fall (6). 15/30 de 2, 8/23 triples (3 Kapelan i Duran i 1 Djuran, Rodríguez i Samb), 11/20 tirs lliures, 27 rebots (8 Samb), 11 assistències (4 Guerra) i 56 de valoració (10 Duran).PARCIALS:18-19, 28-14 (46-33); 30-17 (76-50); 21-17 (97-67).

L’ICL Manresa tornarà a jugar la temporada vinent a la Lliga Endesa després de completar ahir el retorn iniciat l’endemà de baixar, fa poc més d’un any. Els bagencs van derrotar el Melilla en el cinquè partit del play-off final amb una superioritat impensable després del que s’havia vist en els quatre primers enfrontaments –2-2 i 307-314 per als nord-africans. Va patir en els primers quinze minuts (32-28), però d’aleshores al trenta va destrossar el rival (44-22) i la festa al Congost va ser fenomenal.

A poc a poc

Malgrat avançar-se 5-0 de sortida, qui va entrar amb bon peu en el partit va ser el Melilla, amb Dani Rodríguez disposant i Edu Durán traient el canell a passeig i anotant tres triples sense errada (13-16, 7’). Més enllà dels tirs oberts i mal seleccionats de Nacho Martín (1/6 en els primers cinc minuts), a l’atac manresà li faltava criteri i no podia descobrir bones posicions. Ocampo no va titubejar, i va ser amb l’entrada de Gintvainis, Hamilton i Trias que l’ICL es va aixecar després de cinc punts del gironí (18-19).

Sense Rodríguez al camp, als nord-africans els costava trobar el lloc, però van localitzar-lo treballant bé sense pilota (21-26, 12’). Moment crític, la decisió de Hamilton va arrossegar els companys (27-26) i l’equip bagenc, que es va expandir en defensa ocupant tot l’ample de pista, va entrar finalment en ritme col·lectiu amb un atac equilibrat i contundent (39-30, 17’), sense perdre la pilota, compartint-la i estabornint el rival (46-33, 20’). De pronòstic inimaginable deu minuts abans, l’ICL havia situat l’ascens rere el punt de mira amb un 25-7 en els últims set minuts del segon quart.

Sense mirar enrere

El Melilla va reprendre l’acció resguardant-se en una defensa zonal, però Costa li va desllorigar l’entramat, i com que portar el joc al pal baix (Guerra) no li era efectiu, a l’equip visitant, el Manresa va anar fent camí. A poc a poc però sense pausa, implacable, noquejant els nord-africans i deixant el partit enllestit a cop de triple (59-36, 25’). I sense mirar enrere –en cap moment va haver-hi ni un polsim de neguit davant d’una possible remuntada del rival–, l’equip va tirar pel dret cap a l’ACB. El segon quart del Manresa havia estat espectacular i el tercer va ser sensacional, però ni l’un ni l’altre van ser res al costat de la nit manresana.

0
ocasions
en tota la temporada, en què el Manresa ha perdut tres enfrontaments de manera consecutiva.
2
pilotes perdudes
de l’ICL en la primera meitat i tres en la segona. En els quatre primer partits la seva mitjana era de 9,8.
5
triples
de sis intents va anotar en el primer quart el Melilla, que després d’anotar el sisè (18-22) va fallar els cinc següents.
Ha estat molt i molt difícil, però l’equip ha treballat molt bé. Era un repte per a tota l’entitat, però també era un repte personal
La clau ha estat la defensa. Ens ha costat, però hem defensat molt i de manera excel·lent
Diego Ocampo
El camí ha estat molt complicat, però quan es pateix així es gaudeix molt més. La defensa que hem fet ha estat perfecta
Jordi Trias
10
triples
va transformar l’ICL de 20 intents, molt per sobre del 26% amb què havia transitat fins ahir en la final.