ACB

Que no s’acabi la festa

Lliga Endesa. El Baskonia i el Madrid disputen el quart partit (21 h, #0) de la final ofensivament més generosa en 27 anys amb els madrilenys manant 2-1

La final amb la mitjana de punts (89) més alta en 27 anys i amb el marge més curt en les victòries (5,3) en els últims vuit podria acabar avui (21 h, #0) si el Madrid és capaç de derrotar el Baskonia per tercera vegada en cinc dies. Com diumenge, amb un Buesa Arena a rebentar (15.500 espectadors), alabesos i madrilenys protagonitzaran la quarta entrega d’una sèrie que s’està jugant amb un ritme de pas elevadíssim.

Marcelinho i Shengelia, vitals en els quarts i les semifinals en l’equip de Pedro Martínez, estan flaquejant, i Llull (0/10 tirs diumenge) i Ayón en fan dues de fredes i una de calenta, però la profunditat i la qualitat de les plantilles dona per a molt. En l’equip basc, amb Granger fora de ritme i Voigtmann tocat, són Vildoza i Poirier els que equilibren el conjunt i donen sentit a les inspiracions de Beaubois i Janning, però l’últim quart de diumenge va mostrar que el Baskonia necessita acotar responsabilitats quan es cou el final del partit. Amb 70-65 va voler guanyar el partit quan encara quedaven vuit minuts per jugar i els de Laso li ho van fer pagar.

Habituat a jugar possessions que valen títols, el Madrid va ser expeditiu en cada errada dels locals i va trobar Carroll quan li era necessari, determinacions de campió que van arrodonir-li la feina feta durant el partit. Doncic ha localitzat el radi d’acció que li permet generar més avantatges, i l’equip, llegint molt bé l’atac del Baskonia quan Tavares és a pista, ha ajustat les situacions defensives en el joc per parelles que implica el gegant de Cap Verd. I la fatiga pesa –enguany el Madrid ja ha disputat 82 partits–, però la qualitat i la tranquil·litat manen.

I toquen crispetes, que hi ha una lliga en joc.

15,8
de valoració
mitjana de Shengelia en els quarts i en les semifinals. En la final valora 8,3, amb 4 i 6 en les dues derrotes.
21
taps
ha col·locat Walter Tavares en el ‘play-off’, 2,6 per partit. En les dues victòries de la final n’ha fet 4 i 5 respectivament.
49%
en triples
en el ‘play-off’ (60/123) entre Beaubois, Janning, Huertas i Vildoza. En el tercer partit, els tres últims van sumar un 4/18.
51
punts
anotats per Carroll en els 53 minuts que ha jugat de la final. En les eliminatòries pel títol n’acredita 14,3 en 15,9.
Volem guanyar aquí. No tenim la pressió d’haver de fer-ho, però estic convençut que mossegarem
Sergi Llull
Hem de cuidar els detalls, sobretot en els últims minuts: pilotes perdudes, tirs massa ràpids... això, hem de millorar