Eurocopa

L’Spar Citylift Girona s’inscriu a l’Eurocopa

Bàsquet. El club, que tenia plaça per a l’Eurolliga per mèrits esportius, ha tornat a prioritzar aquest torneig

Per quart curs consecutiu, l’Spar Citylift jugarà competició europea. El club gironí va anunciar ahir que ha fet efectiva la inscripció per a la propera Eurocopa, amb el pagament de drets per competir-hi. La data límit per fer-ho era demà dimecres.

Els mèrits esportius del curs passat –subcampió a Lliga Femenina i també de copa– li assignaven plaça a l’Eurolliga, però el club, tal com va fer fa un any i ja tenia clar quan va acabar el curs, hi ha renunciat. Se sent més còmode en l’Eurocopa, el segon torneig a àmbit continental, on té possibilitats reals d’arribar més lluny. De fet, en la passada edició, va tenir a tocar les semifinals, després de tenir contra les cordes el Galatasaray, que acabaria erigint-se en el campió. Però un bàsquet de Jelena Dubljevic a 1,7 segons l’eliminaria de forma cruel, a Fontajau. Les d’Èric Surís buscaran superar aquesta fita i intentar entrar entre els quatre millors.

D’aquí a uns dies, la FIBA té previst anunciar els equips que hi participaran –el Guipúscoa, per exemple, va rebre una invitació i l’ha declinat– i que entraran en un sorteig que, previsiblement, es faria la primera setmana de juliol. El torneig s’inicia a l’octubre.

Èric Surís, a Lleó

El tècnic de l’Spar Citylift treballa des de divendres a la localitat castellana, amb un grup de jugadores sub-23, que es troben en l’òrbita de la selecció espanyola absoluta. Entre les convocades, s’hi troben la pivot de Blanes Iho López i María Conde, que el curs passat va jugar a l’Uni. La concentració, que es tancarà demà, tindrà cop a epíleg un amistós contra el combinat sub-20 femení.

*Eurolliga (2015/16)
Va caure en la primera fase, després ser últim del grup B (4-10). Això sí, a Fontajau acabaria amb 4-3.
*Eurocopa (2016/17)
Va caure en l’eliminatòria de 8, a les mans de l’AGÜ Spor (+8 a Fontajau, però derrota per -31 a Turquia).
*Eurocopa (2017/18)
Eliminació als quarts de final a mans del Galatasaray, en una acció en els darrers segons (+3 a Turquia per a les gironines i -5 a Fontajau). El Galatasaray acabaria sent el campió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)