NBA

Tutela alemanya

NBA. Luka Doncic debutarà al costat de Dirk Nowitzki als Mavericks, en la vintena temporada de l’aler pivot a Dallas

Després de guanyar-ho tot a Europa (Eurolliga, lliga i europeu), amb 19 anys i un joc impròpiament consolidat, Luka Doncic (2,01 m, 1999) jugarà la temporada que ve a l’NBA amb els Mavericks de Dallas.

Escollit pels Hawks amb el número 3 i traspassat tot seguit a l’equip texà, el fenomen eslovè agafarà el relleu de Dirk Nowitzki, coincidint amb l’alemany en la que presumiblement serà la seva última temporada de professional (la vintena, totes als Mavs). “Havia estat parlant amb molts equips, però especialment amb Dallas. Han estat molt amables, i estic content que tot hagi acabat així”, deia el protagonista, que, estipulat per conveni, té garantits els tres primers anys de contracte per un total que s’acosta als 18 milions de dòlars. “Ser una estrella en la lliga no succeeix de la nit al dia”, deia l’entrenador Rick Carlisle. “Passarà per un procés i el protegirem, però alhora estarem emocionats que surti al camp i faci el que de manera brillant ja ha fet a Europa.” “És el jugador que pot col·locar el nostre equip en el següent escalafó de l’èxit”, sintetitzava Nowitzki.

Sis europeus més

A més de Luka Doncic, van ser sis els jugadors europeus i formats a Europa que van ser escollits en el sorteig fet a Nova York: el bosnià Dzanan Musa (Cedevita, 29è lloc, Nets), el francès Élie Okobo (Pau-Orthez, 31è, Suns), l’alemany Isaac Bonga (Frankfurt, 39è, Lakers), el letó Rodions Kurucs (Barça, 40è, Nets), l’ucraïnès Issuf Sanon (Olimpija Ljubljana, 44è, Wizards) i el lituà Arnoldas Kulboka (Orlandina, 55è, Hornets).

Draft 2018
1r. DeAndre Ayton (P) Suns
2n. Marvin Bagley (AP) Kings
3r. Luka Doncic (A) Mavericks
4t. Jaren Jackson Jr. (AP) Grizzlies
5è. Trae Young (B) Hawks
6è. Mohamed Bamba (P) Magic
7è. Wendell Carter (P) Bulls
8è. Collin Sexton (B) Cavaliers
9è. Kevin Knox (A) Knicks
10è. Mikal Bridges (A) Suns

Kurucs, cap a Brooklyn

Rodions Kurucs, encara amb un any de contracte amb el Barça, va ser escollit pels Brooklyn Nets, equip en què jugarà la temporada que ve. El fet que hagi entrat en la segona elecció permet que negociï un contracte sense condicions de durada ni quantitats –cosa que no passa amb els 30 jugadors de la primera elecció, que tenen els tres primers anys garantits amb un sou fixat per conveni–, una situació que li permetrà assumir la clàusula de rescissió que haurà de pagar al Barça. “Ell i Musa jugaran aquí la temporada que ve”, va afirmar ahir Sean Marks, el mànager general dels Nets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)