FEB

DANI MIRET

ENTRENADOR DEL PRAT

“És important generar emocions”

“La gent del Prat ha disfrutat molt amb uns resultats extraordinaris i té l’expectativa de continuar enganxada a l’equip, i hi posarem el cor perquè sigui així”

La responsabilitat ara és que els joves [Parra, Zagars i Busquets] segueixin creixent però amb uns objectius competitius que, aprofitant el bon moment del Prat, hem de transformar en els millors resultats possibles

Mini, infantil, cadet i júnior de la Penya, i la temporada que ve a LEB Or. Dani Miret García (Badalona, 1985), que avui inicia la concentració com a màxim responsable de la selecció espanyola sub-15, debutarà en una banqueta professional dirigint el Prat en la segona categoria del bàsquet espanyol.

Una oportunitat i un repte. Més responsabilitat que, per exemple, quan li van donar el júnior de la Penya?
És diferent. Quan portes un júnior els objectius són la millora dels jugadors, cosa que és molt difícil, i ara la responsabilitat és que els joves segueixin creixent però amb uns objectius competitius que, aprofitant el bon moment del Prat, hem de transformar en els millors resultats possibles. Sempre he tingut una exigència molt alta perquè he treballat amb els millors jugadors d’Europa, però ara la categoria m’obligarà a adaptar-me a un dia a dia totalment diferent del que ha estat la meva experiència fins ara, en una lliga amb unes particularitats i complexitats molts concretes.
Entén que la seva alternativa és també per donar continuïtat a la feina feta amb els joves?
Sí. Tenim alguns dels joves més destacats a nivell mundial de la seva generació. La Penya tindrà joves d’un nivell molt alt al Prat [Parra, Zagars i Busquets] i això farà que, tot i no ser un nombre gaire alt, per al Joventut sigui una temporada clau a l’hora de tenir-los al camp.
És la LEB Or la menys dolenta de les alternatives que tenen els joves per entrar en el món professional?
Ja ho veurem. Nosaltres els hi posarem i la mateixa categoria ens haurà d’ensenyar com està ara. Amb els ascensos, ja es va veure la temporada passada, evoluciona a un nivell més alt i tots els equips faran un pas endavant quant a valorar la competició. I veurem si el nivell de joc afavoreix el creixement dels joves i si la nostra proposta ens permet que tirin endavant.
Marc Blanch, Pep Ortega i Gerbert Martí. El seu dia a dia marcarà en gran mesura l’èxit de l’equip?
Absolutament. Els jugadors amb experiència són clau en els equips de la LEB. Tota la lliga els voldria, a ells tres, i ens ajudaran molt a saber què és el que podem fer i cap a on hem d’anar. La seva qualitat s’ha de notar en els finals de partit, en els entrenaments i en els moments complicats de la temporada. Ells ens marcaran moltes coses.
Com a entrenador debutant en la lliga, vostè també s’hi haurà de basar molt.
Segur. Fa molts anys que em preparo i que treballo per això, però és obvi que no tinc l’experiència del que és la LEB Or. El que hem de fer és fer un equip. Decidiré moltes coses, però tinc molta confiança en el seu criteri i en la seva qualitat. Al final tot rau a fer un equip i entre tots fer-nos millors els uns als altres.
En la nota de premsa del seu anunci parlava de “fer un bon joc”. Què és fer un bon joc?
Per mi és especular poc en defensa, intentar ser agressius i portar el control i el ritme del partit des de la defensa, intentant trobar ocasions en transicions i amb un joc directe que potenciï la qualitat individual. I si podem fer-ho, intentar tenir una identitat i una personalitat en el camp que ens ajudi a gaudir. És importar sumar bons resultats, però també ho és generar emocions. La gent del Prat enguany ha disfrutat molt amb uns resultats extraordinaris i té l’expectativa de continuar enganxada a l’equip, i nosaltres hi posarem el cor perquè sigui així.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)