Més bàsquet

“El nostre desig és ajudar”

Pau ‘vs’ Marc. “Ho hem preparat amb molta estima, hem hagut de fer un gran esforç per reunir alguns dels millors jugadors del món”, va dir el pivot dels Grizzlies sobre el partit d’avui

Marc Gasol i Eddy Vidal, al cercle central de la pista de Fontajau. Just el mateix punt on s’ha de veure, aquest vespre a les 20 h, la que serà la imatge del partit benèfic entre els amics de Pau Gasol i els de Marc Gasol: el salt inicial entre els dos germans, rememorant el del partit de les estrelles de l’NBA, amb Pau i Marc de titulars als equips de les dues conferències i que llavors va guanyar el germà gran.

La posada en escena de la roda de premsa ja va donar pistes que avui serà un autèntic espectacle de llum –molta llum, i efectes...–, so i color que permetrà al recinte ser per un dia l’escenari del millor bàsquet del món. El mestre de cerimònies de les finals a quatre de l’Eurolliga, entre altres esdeveniments de magnitud, va recordar de seguida com, Marc Gasol, va sortir de Girona ara fa deu anys cap a l’NBA, com a MVP de la lliga regular. “El primer que et passa pel cap un cop hi entres és, com ha canviat!” es referia el pivot a la que va ser la seva gran plataforma professional, Fontajau. Segons va reconèixer després Marc Gasol, el recinte gironí va ser des del primer moment la prioritat per disputar-hi aquest partit benèfic. Perquè suposa tornar a un lloc molt important per a ell, pel creixement que hi va viure. “Hi havia diverses opcions però la que millor encaixava era aquesta. I per això i per motius també personals”, argumentava Marc am relació a la prioritat de jugar al que serà l’escenari del partit. I hi afegia un altre motiu: “Fa molts anys que no jugo aquí i Girona fa molts anys que no pot viure el bàsquet masculí del més alt nivell.”

“És l’excusa per trobar-nos amb gent que durant molts anys hem compartit moltes experiències, anirem a sopar i ens trobarem. Perquè el desig és ajudar”, afirmava Marc sobre la motivació d’un partit amb què mitjançant la iniciativa Basket4All podran donar tots els beneficis del partit a clubs modestos. El material esportiu es compra i es distribueix després de manera gratuïta a equips de bàsquet de les categories benjamina, alevina i infantil de tot l’Estat. “Tots els beneficis del partit es canalitzaran per un web a la nostra fundació. I tots els equips que ho vulguin podran optar a beques per comprar samarretes o el material que necessitin” va explicar el pivot, que hi afegia: “Per a nosaltres és un plaer i, també, una obligació ajudar la base del nostre esport i aquesta vegada estem molt contents de poder comptar amb el suport dels nostres amics i també de tota la ciutat de Girona.”

Marc Gasol es va mostrar convençut que es veurà un bon partit i que s’ho passaran bé, tant els jugadors com els aficionats que ompliran Fontajau –es va quantificar en “un grapat” les entrades que quedaven disponibles i, fins i tot la grada retràctil d’un dels fons, és a punt– o els que ho segueixin per televisió. “Ho hem preparat tot amb molta estima, hem hagut de fer un gran esforç per reunir aquí alguns dels millors jugadors del món i esperem que es pugui gaudir d’un gran espectacle”. “Tenim jugadors de l’NBA que han de passar uns filtres d’allà i, al final, també per les dates, vam canviar una mica el rumb i vam decidir anar a buscar també companys nostres d’aquí”, va dir respecte a les convocatòries, amb més presència de jugadors europeus que per proximitat i disponibilitat en les seves agendes poden ser a Girona aquest cap de setmana.

Girona, 10 anys després

“En el món de l’esport tot té un límit i m’agradaria jugar el màxim possible. Hi ha una evolució individual i col·lectiva, buscant l’excel·lència personal, que sempre és difícil arribar-hi. Però al final del que es tracta és de donar la millor versió d’un mateix” va valorar Marc Gasol pel que fa a la seva evolució aquests darrers deu anys. El jugador és alhora el president del Bàsquet Girona, que ha sol·licitat una plaça a LEB Plata: “Ens obliga a fer aquest salt en només un any amb equip sènior: amb aquesta oportunitat que se’ns presenta ens planteja un futur immediat que no teníem previst però, per descomptat, que l’hem d’aprofitar” va dir. “El bàsquet masculí va iniciar el projecte fa quatre anys i cada temporada hem anat avançant. En aquesta darrera hem fet aquest equip sènior i tant aquest com els de la resta de la base els anem tirant endavant”, apuntava. Sobre la possibilitat de tornar a comptar amb un equip masculí en una categoria com la LEB Plata, Gasol va indicar que requereix unes necessitats i obligacions. Per això va posar de manifest que espera comptar amb el suport del teixit social i empresarial gironí. Una presència, de bàsquet masculí que hauria de trobar el seu espai –físic i també social i mediàtic– en un àmbit que ara mateix capitalitza l’Spar Citylift, que fa precisament deu anys afrontava el darrer curs a Lliga Femenina 2. “Veure Fontajau ple i amb l’equip plantant cara a projectes de tant nivell... Amb molt orgull i sentiment de ciutat” és com ha viscut, des de la distància, l’evolució de l’Uni Girona. Un club amb qui va afirmar tenir contacte mitjançant el president, Cayetano Pérez. “Els valors que representa l’Uni són molt forts i m’hi sento identificat”, hi va afegir.

BENEFICIS

“Per a nosaltres és un plaer i una obligació ajudar la base del nostre esport”

FONTAJAU

“Hi havia diverses opcions però la que millor hi encaixava era aquesta”

BÀSQUET GIRONA

“Ens planteja un futur immediat que no teníem previst, però ho hem d’aprofitar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)