FEB

Alacant, punt de partida

LEB Plata. El Bàsquet Girona debutarà en la categoria el 5 d’octubre a la pista del Lucentum, un dels equips ‘a priori’ més qualificats. La primera fase té fixades tres jornades intersetmanals

A hores d’ara, amb el gruix de les plantilles a mig fer o molt a les beceroles, és impossible valorar amb exactitud si el calendari és més o menys benèvol durant el tram inicial de la temporada per al Bàsquet Girona. Això s’anirà comprovant a la pista, quan la competició engegui motors.

En tot cas, el sorteig del calendari fet ahir a la FEB va dictaminar que el debut gironí en la categoria tingui atractiu i exigència. Serà a Alacant, contra el Lucentum, el divendres 5 d’octubre al vespre (20.45 h). Un rival que en els quatre cursos que fa que és a Plata sempre ha disputat el play-off, i el curs passat va perdre la final –i l’ascens a Or– a la seva pista contra el Canoe, en el cinquè i decisiu duel. L’estrena a Fontajau serà en la segona jornada, contra el Menorca, amb qui va coincidir l’exercici passat a EBA. Aquest serà un dels tres enfrontaments que es disputaran entre setmana –està fixat, a hores d’ara, per al dimecres 10 (19 h)– en la primera fase. També n’hi haurà un al novembre –contra l’Azuqueca, també a casa (jornada 8)– i un altre al desembre, curiosament la tornada a Menorca (13).

Quant als duels de rivalitat catalana, el Girona rebrà els altres dos equips del país de la LEB Plata durant la primera volta. Se les haurà amb l’Hospitalet molt aviat, en la jornada 4, i amb el Vic, en la 10. Els gironins tancaran aquesta fase rebent el Múrcia.

El format

La LEB Plata ha viscut un sacseig amb l’ampliació de 16 a 24 equips –aspecte vital perquè el Bàsquet Girona hagi obtingut la plaça–, repartits a partir del criteri geogràfic, en dos grups de dotze (est i oest). La primera fase, que acabarà el 16 de febrer, serà una lligueta de tots contra tots en què els sis primers de cada grup lluitaran per l’ascens –en pugen tres, a Or– i els sis últims, per eludir el descens a EBA. Ja en la segona fase –del 27 de febrer a l’11 de maig i amb els resultats arrossegant-se–, el primer al grup A1 obtindrà l’ascens a la LEB Or. Del segon al cinquè, disputaran una eliminatòria (anada i tornada) per atorgar els altres dos bitllets. En l’A2, baixaran de categoria els sis últims.

La copa LEB Plata també ha hagut de ser revisada. Enguany, la jugaran el primer classificat del grup Est i el de l’Oest quan acabi la primera volta. El partit es disputarà el 22 de desembre a la pista del campió de l’Est. Hi haurà alternança de seu cada curs.

LA DADA

36
partits
pot jugar enguany el Bàsquet Girona: 22 en la primera fase, 12 en la segona i 2 de l’eliminatòria d’ascens, si s’hi classifica.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)