ACB

CARLES DURAN

TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT

“Nico és feliç a la Penya”

El Joventut confia renovar Laprovittola i Conger, i Carles Duran confirma que Nogués no es mourà i que Vidal s’ha de decidir

“Volem jugadors que vulguin estar aquí”, diu el tècnic

A Vidal li vaig dir que no tindria un rol amb gaires minuts, però ell creu que físicament pot jugar molt més del que li ofereixo

Carles Duran (Vilassar de Mar, 15/1/1976) va ser un dels responsables del miracle de la Penya, que després d’haver encaixat tretze derrotes seguides estava enfonsada i va acabar guanyant vuit dels últims deu partits fent un gran espectacle i va salvar la plaça a l’ACB.

Un altre responsable directe va ser Laprovittola. És possible renovar un base d’aquest nivell?
Quatre dies abans de marxar a l’Argentina vam parlar cara a cara. Té una situació difícil perquè té contracte amb el Zenit i no vol tornar allà. La sensació és que el club continua sense confiar en ell i estem expectants. Tenim la possibilitat que renovi perquè a Badalona ha estat feliç i des que va marxar del seu país mai ha fet un any sencer. També és cert que és competitiu i està esperant ofertes d’Eurolliga. Si és capaç de jugar com ho ha fet els últims mesos, tots dos ens beneficiarem.
Com pot no jugar a l’Eurolliga?
Hi ha equips d’Eurolliga que no volen esperar que resolgui el seu contracte al Zenit. No té el físic que ara es porta a l’Eurolliga. Ell és de la vella escola. Per a nosaltres és bo que no el vulguin.
La marxa de Gielo l’ha sorprès?
No. Ja em va expressar que volia jugar a Europa i això no li ho podíem donar. Ell i el seu entorn no valoren només el tema esportiu, sinó també l’econòmic, i li paguen el doble a Tenerife. Em sap greu perquè el Gielo fa dos anys era desconegut i quan vaig arribar jo era un jugador residual amb poc rendiment. I em sap greu que no continuï.
Han estat tres mesos sense cobrar. Això afecta l’equip?
Afecta l’equip i els empleats. És una cosa de la qual he parlat amb el Juanan Morales. No sé quants diners tindrem, però el que pactem s’ha de pagar perquè això dona tranquil·litat i estabilitat. Sé que el club està intentant trobar recursos. Fins fa 72 hores no estaven al dia i el jugador valora que els clubs compleixin la seva paraula. Per això no hem pogut fer cap moviment.
Els rivals de la seva lliga, la del descens, s’estan reforçant amb sorpreses: Breogán, Manresa...
A l’agost els clubs fan equips increïbles. Després cal veure com va el dia a dia i com afronten el triomf i la derrota. Els clubs estan fitxant grans noms, amb experiència i amb talent, però per a mi és més important l’equip. Volem jugadors que vulguin participar en el nostre repte, gent amb fam i joves. Se’ns han escapat algunes opcions però queda molt i farem bons fitxatges. Això sí, els equips de la part baixa s’estan reforçant molt.
Una de les opcions que s’han escapat és la de Henk Norel?
Sí. Vaig pensar en ell perquè és un jugadors sorgit d’aquí, és més veterà que jove, ens podia aportar experiència, ajudar al creixement del Birgander, però ha decidit un altre camí. No hem volgut igualar l’oferta que tenia perquè no podem estirar més el braç que la màniga. Estic content que m’hagi escoltat i li desitjo sort.
L’afició, però, està intranquil·la perquè tot està aturat?
El que ha d’entendre l’aficionat de la Penya és que no estem entre els millors econòmicament. I això vol dir que ho hem de fer molt bé amb els joves perquè és el nostre fet diferencial. Però hem d’encertar els fitxatges a l’estiu. I tenim un plus com a club, que hi ha jugadors com el Laprovittola que crec que valora. L’afició de la Penya ha fet un pas endavant els últims temps i és intel·ligent.
I què passa amb Sergi Vidal?
Quan va acabar el curs no estava a gust perquè no jugava. Em va preguntar quin rol tindria aquesta pròxima temporada. Li vaig dir que tenia contracte però no amb un rol important de minuts. Pot ajudar el vestidor i els joves. Però ell creu que físicament pot jugar molt més del que li vaig oferir i és una situació que no és fàcil per a ell i ha de decidir. Hi ha jugadors que demanen pas, que físicament estan donant un plus, com el López-Arostegui o el Ventura, i hem d’introduir altres jugadors que ens aportin més punts.
A Conger, el veu a prop o lluny?
M’agradaria que es quedés però té unes pretensions massa altes ara mateix. Vam parlar als Estats Units durant la lliga d’estiu i li agradaria quedar-se.
Nogués fa dos anys que quasi no juga. Compta amb ell?
Quan va acabar la lliga li vaig donar l’opció de marxar a algun lloc on tingués més minuts perquè amb nosaltres al principi no serà així. Ell em va dir que es posaria a to i faria un pas endavant, i confio en ell perquè ens pot ajudar.
Quina Penya veurem?
Estem buscant un recanvi de Jordan que no abaixi el nivell d’intensitat, amb punts i atlètic. I en el quatre busquem dos homes amb físic i que ens obrin el camp. En les tres posicions exteriors estem esperant el Nico, el Conger i un anotador que ens doni punts quan l’equip estigui encallat.
La vinculació amb el Prat...
És clau perquè els nostres joves puguin competir a la LEB Or i ho puguin fer al costat de jugadors com Marc Blanch també. Que apostem pel Dani Miret, que també formarà part de l’staff del primer equip, serà bo perquè el Prat i la Penya vagin en la mateixa línia de joc i hi hagi màxima connexió.
Com veu el bàsquet de base on es va formar també vostè?
Parra ha crescut molt, també el Busquets, també hi ha l’arribada del Zagars o el Vinicius, hi ha joves interessants i els responsables del bàsquet de base estan treballant fort i amb il·lusió perquè econòmicament no podem competir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)