ACB

L’eufòria continua

Lliga Endesa. Fitxatges de gamma alta atien la il·lusió en el Baxi Manresa en el seu retorn a l’elit. Pere Tomàs i un ‘center’ de referència, els pròxims passos

Fa 41 dies que el Manresa va segellar la tornada a la Lliga Endesa, i la ciutat no ha perdut l’efervescència d’aquella nit històrica. Tot al contrari. Des de llavors, es van enllaçant bones notícies –algunes, de fort impacte– i això ha tingut una repercussió en la campanya d’abonats. Més de 250 altes i la possibilitat real de poder arribar a 3.000.

Peces amb ofici

Al Bages, saben que pujar va costar Déu i ajuda, i ara faran tot el que estigui al seu abast per no perdre el seu lloc en l’elit. Els tres reforços anunciats –el base, l’escorta i l’aler pivot titulars– són tota una declaració d’intencions. Renfroe, Toolson i Doellman sumen 173 partits d’Eurolliga entre els tres, una xifra que evidencia la seva qualitat i experiència al més alt nivell continental. I això, sumat al relleu a la banqueta: Peñarroya, un històric, per cobrir el buit d’Ocampo, ara al Barça B.

El joc de perímetre, que tindrà set peces, està definit, en espera de l’arribada de Pere Tomàs. El mallorquí, que ja va ser al club en el curs 2016/17, ha emparaulat la seva tornada, per bé que té contracte fins al 2020 amb el Bilbao. A LEB Or, els bascos difícilment se’n podran fer càrrec i ara la incògnita és si posaran pals a les rodes per alliberar-lo. En tot cas, excepte sorpresa, tot ha de caure pel seu propi pes en els pròxims dies. La incorporació de Pere Tomàs també permetria tancar la carpeta dels jugadors de formació. Amb ell, n’hi hauria quatre en la plantilla. Els altres tres són Jou, Muñoz i Sakho.

La feina ara de la direcció esportiva serà reforçar la pintura. Les dues places extracomunitàries estan ocupades –són de Toolson i Doellman, tot i el seu passaport kosovar–, i per tant cal buscar en el mercat europeu. La prioritat és un center titular, que sigui referent a la zona, i també faria falta un jugador que pugui actuar tant en la posició de quatre com de cinc. El ventall de possibilitats és amplíssim i variable i, per exemple, ni la continuïtat de Nacho Martín està descartada. Es pensa en un joc interior amb quatre jugadors, però n’hi pot haver un cinquè, si entrés en el pressupost un cop fetes totes les altres incorporacions.

Exteriors
Alex Renfroe * 1,91 m, 1986
Jokubas Gintvainis 1,93 m, 1994
Ryan Toolson * 1,93 m, 1985
Gabriel Lundberg 1,93 m, 1994
Álvaro Muñoz 1,97 m, 1990
Guillem Jou 1,96 m, 1997
Interiors
Justin Doellman * 2,05 m, 1985
Jordan Sakho 2,09 m, 1997
Entrenador
Joan Peñarroya * 1a temporada (*) - noves incorporacions

Nil Brià, opció per al Vic

El club també té amb contracte Nil Brià, Dani Garcia i Bebo Khalaf, que la temporada passada van actuar com a vinculats al Martorell, a LEB Plata. El conveni entre els dos clubs va expirar a final de curs i el descens del club del Baix Llobregat a EBA ha estat un entrebanc per repetir. De moment, no s’ha trobat cap alternativa, però el Baxi Manresa busca la millor destinació perquè els seus joves puguin evolucionar. En aquest sentit, Nil Brià podria anar cedit a Vic, que acaba de pujar a LEB Plata i és a prop de Manresa. Això li permetria estar també en la dinàmica del primer equip. Tant en el cas de Dani Garcia com de Bebo Khalaf, es treballa també amb la idea de cedir-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)