Eurolliga

Kevin Pangos, un involucrador

Eurolliga. El Barça Lassa fa oficial el fitxatge per dues temporades del base canadenc provinent del Zalgiris

La quarta novetat del Barça Lassa 2018/19 va ser oficialitzada ahir pel club. Es tracta de Kevin Pangos (Holland Landing, Ontàrio, Canadà), el tercer fitxatge d’aquest estiu després de Kyle Kuric i Chris Singleton.

El base canadenc arriba al Palau Blaugrana del Zalgiris de Kaunas, on ha jugat les dues últimes temporades i amb els quals va classificar-se per a la final a quatre de la passada Eurolliga. Organitzador de joc, Pangos no ocupa plaça d’extracomunitari perquè els seus avis per part de pare són d’Eslovènia, nacionalitat que posseeix. El contracte signat és per dues temporades.

Amb la seva incorporació el Barça repara una mancança que ha arrossegat les últimes temporades, tot dotant la plantilla d’un base que involucra els companys. Més enllà del bàsquet directe i curt, de parelles, la mentalitat de Pangos a la pista és la de dirigir l’equip. Encara en evolució i amb marge de millora, el joc ofensiu dictat al mil·límetre per Sarunas Jasikevicius al Zalgiris l’ha fet créixer fins a portar-lo a ser un dels millors directors de joc que hi ha avui en l’Eurolliga. Després d’una primera temporada en la màxima competició marcada pels baixos percentatges en el tir de dos punts (28%), Pangos ha anat millorant de manera progressiva i el play-off d’aquest any contra l’Olympiacòs va confirmar-lo com un home fiable en partits sense retorn. Tercer en assistències (185) i segon en pilotes perdudes (78) en la fase regular, contra els grecs va totalitzar 19 passades de cistella per només 6 pèrdues, va passar de 12,4 punts a 14,5 i, per exemple, va anotar els dotze tirs lliures que va sumar entre el primer partit –5/5 i decisiu triomf al Pireu per 78-87– i el quart i definitiu (7/7 i 101-91).

Format en el prestigiós programa de Gonzaga, la seva mare va ser jugadora de bàsquet i el seu pare, Bill, l’entrenador de l’equip sènior femení de la Universitat de Toronto durant 26 anys. “Constantment parlo amb ell”, explicava Pangos en una entrevista a l’Esportiu el novembre del 2016. “M’ha vist jugar des del primer dia que vaig començar, quan era un nen. Ningú em coneix com ell, i en els mals moments el seu consell és el que més escolto. “Juga i entrena’t de valent i intenta divertir-te”, em diu. El bàsquet és un esport per passar-ho bé i això és el que no he de perdre mai.”

Kevin Joseph Pangos
Ontàrio (Canadà) 26/01/1993
Base 1,88 m
Nacionalitat Eslovena
Trajectòria
2008-11 Newmarket
2011-15 Gonzaga (NCAA)
2015/16 Herbalife Gran Canària
2016-18 Zalgiris Kaunas
2018-? FC Barcelona Lassa
Eurolliga 2017/18
Punts 12,7
Tirs de 2 p. 91/186 (49%)
Triples 75/158 (47%)
Tirs lliures 49/65 (75%)
Rebots 2,7 (2,3 + 0,4)
Assistències 5,9
Recuperacions 0,7
Pilotes perdudes 2,6
Faltes rebudes 3,5
Minuts 27,5
Valoració 14,2
Partits 36
Vinc a un gran club com és el Barça, un pas molt important en la meva carrera. És un gran repte ser aquí i poder jugar al màxim nivell
L’únic que vull és guanyar tots els partits que jugo, i sé que aquesta és també la filosofia que té el club
Kevin Pangos

Chris Singleton apunta alt

El nou pivot del Barça Chris Singleton (2m06, 1989) va adreçar-se ahir als aficionats blaugrana, un missatge difós en les xarxes socials del club en què el jugador d’Ohio no s’amagava a l’hora de fixar objectius: “Estic preparat per lluitar i per guanyar”, assegurava, “preparat per tornar els títols a aquesta organització llegendària de la qual ara formo part.” Singleton, que ha signat per una temporada, prové del Panathinaikòs de Xavi Pascual, on ha jugat en les dues últimes, alçant en cada una el trofeu de campió de lliga. “Gràcies per l’afecte i per ser part de la família. Em sento realment benvingut.”

Pustovi i Tomic

Amb un fitxatge per fer en el perímetre, queden per anunciar, llevat d’imprevistos, dues operacions que deixaran el joc interior de l’equip enllestit. Una és la renovació d’Ante Tomic (2m17, 1987) i l’altra la confirmació de l’arribada d’Artem Pustovi (2m18, 1992). El jugador ucraïnès i el Barça fa dies que tenen un acord, però Pustovi encara pertany a l’Obradoiro i acordar la quantitat per alliberar-lo del contracte és el que ha allargat la concreció del fitxatge. Amb ells, Pesic tindrà Claver, Smits, Singleton, Oriola, Tomic, Pustovi, Séraphin (una vegada estigui recuperat) i Atoumane Diagné per a les posicions interiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)