Eurolliga

Plantilla ajustada amb Blazic

Eurolliga. El FC Barcelona Lassa incorporarà l’exterior eslovè Jaka Blazic (1m96, 1990), l’última novetat de l’estiu, un fitxatge que tanca la relació d’altes en el conjunt blaugrana

El Barça Lassa farà oficial properament el fitxatge de Jaka Blazic (1m96, 1990), l’última novetat de la plantilla 2018/19. Jugador d’encaix, l’eslovè arriba per compensar la línia exterior i acabar de donar forma a l’equip de Svetislav Pesic.

Diumenge al vespre Sportando va aixecar la llebre d’una operació que ahir va concretar-se de manera definitiva i que lligarà les dues parts per una temporada. En la passada, Blazic va jugar al MoraBanc Andorra de Joan Peñarroya, amb el qual va sortir a raó de 13,6 punts, 4,3 rebots i 1,7 assistències en 24,2 minuts en la Lliga Endesa, unes xifres i un rol, el de primera espasa, que no tindrà al conjunt blaugrana.

El Barça fitxa Blazic per armar l’equip de consistència defensiva en la primera línia de la rereguarda, per mossegar i convidar els petits rivals a xocar contra els interiors –especialment dotat des d’un punt de vista físic, passarà per ser un dels especialistes defensius del grup–. Al davant, el seu joc a camp obert s’adapta als postulats de Pesic, que no li retraurà res en atac mentre conservi intacta la intensitat en les seves accions. Irregular en el tir exterior, la referència en el seu cas per visualitzar-lo al Barça han de ser els dos anys al Baskonia, quan no era entre les primeres opcions ofensives i va aconseguir els seus millors percentatges des de la línia de tres punts en l’Eurolliga –35% en la primera temporada i 39% en la segona–. Tridimensional, l’eslovè pot defensar bases i ocupar sense problemes els dos flancs exteriors. Amb el seu fitxatge queda lliure una plaça d’extracomunitari, important perquè durant la temporada, en cas de necessitat, aquest és el mercat amb més oferta.

Saben on trepitgen

El sumari de l’estiu blaugrana acaba presentant una plantilla amb sis novetats, cinc fitxatges (Pangos, Kuric, Blazic, Singleton i Pustovi) i una incorporació (Smits). És a dir, tots tenen experiència en la Lliga Endesa llevat de l’aler pivot nord-americà. Quant a l’Eurolliga, són ell, Pangos i Blazic els que en poden explicar coses, en tots tres casos, també del que passa en una final a quatre –amb Lokomotiv, Zalgiris i Baskonia respectivament.

El club blaugrana ha fixat l’inici del entrenaments pel 23 d’agost.

5
de les sis
novetats de la plantilla 2018/19 tenen experiència en la Lliga Endesa i 3 en l’Eurolliga.
Bases
Kevin Pangos (1m85, 25) 47% (*)
Thomas Heurtel (1m89, 29) 35% (*)
Exteriors
Pau Ribas (1m94, 31) 48% (*)
Kyle Kuric (1m93, 29) 43% (*)
J. Carlos Navarro (1m92, 38) 33% (*)
Jaka Blazic (1m96, 29) 31% (*)
Adam Hanga (1m99, 29) 35% (*)
Víctor Claver (2m07, 30) 42% (*)
Interiors
Rolands Smits (2m07, 23) 38% (*)
Chris Singleton (2m06, 28) 46% (*)
Pierre Oriola (2m06, 25) 47% (*)
Ante Tomic (2m17, 31) 60% (^)
Artem Pustovi (2m18, 26) 77% (^)
Kévin Séraphin (2m06, 28) 65% (^)
Entrenador
Svetislav Pesic (69) 4a temporada
(*) triples última temporada
(^) tirs lliures última temporada

Aclarir el paper de Navarro, últim capítol

Pendents de fer oficial el fitxatge de Blazic, l’últim capítol de l’estiu blaugrana tindrà Juan Carlos Navarro de protagonista. Encara de vacances, el capità i la direcció esportiva i tècnica blaugrana s’han de reunir per definir quin serà el seu futur, si continuarà una temporada en la plantilla o si, per contra, anuncia la seva retirada com a jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)