ACB

Llarga vida a la Penya

Bàsquet. La família Grífols adquirirà el control del Joventut injectant 3,7 milions d’euros en una ampliació de capital que permetrà assegurar la viabilitat del club en la Lliga Endesa

A Badalona, les han viscut de tots colors en els últims mesos. Del dramatisme en l’arrencada de 2018 –dificultats per trobar finançament i el fantasma de la liquidació rondant pel club, mentre el primer equip es trobava enfonsat, al pou a la Lliga Endesa–, a veure la llum al final del túnel. Primer, amb la salvació gairebé miraculosa en un tram final de campionat impol·lut; i ara, trobant un inversor que li permetrà garantir definitivament la viabilitat en l’elit.

El Joventut té la intenció de posar en marxa una ampliació de capital per 3.685.500 euros, a partir de l’emissió de 61.425 noves accions a 60 euros cadascuna, amb què podrà liquidar tot el deute i tenir tresoreria per la seva activitat diària. L’entrada de tots aquests diners ja està garantida per l’aparició de la família Grífols que a través de la societat Scranton Enterprises, s’ha compromès a adquirir totes les accions que no subscriguin els actuals accionistes. Això vol dir que la seva participació serà de fins al 75%, i es farà amb les regnes del club.

Com a pas previ, els socis hauran d’avalar una reducció de capital per un import de 2.072 euros, a partir de la rebaixa del valor nominal de les accions –en total, 20.475– de 60,1 a 60 euros. Tots els canvis han de rebre llum verda en una junta d’accionistes extraordinària, que el propi club va convocar ahir per al proper 13 de setembre a les vuit del vespre. L’operació va ser aprovada en la setmana passada pel consell d’administració. Amb una fortuna estimada en 3.800 milions d’euros, la família fundadora de la multinacional farmacèutica homònima és la vuitena més rica d’Espanya i la segona de Catalunya.

Pocs canvis

En una nota feta pública a la nit, el Joventut mostrava la seva satisfacció: “Arriba el moment de tornar a lluitar en el terreny esportiu ja que amb el suport rebut, el club podrà continuar fent història portant el nom de Badalona on mereix, al més alt”. Eren paraules subscrites pel president Juanan Morales i el seu consell. El nou escenari no té previst canviar gran cosa del dia a dia de l’entitat. Segons ha transcendit, el futur màxim accionista reiteraria la confiança en els actuals gestors, amb Juanan Morales al capdavant. En aquest sentit, no s’esperen baixes en el consell d’administració per bé que s’ampliarà perquè alguna (o algunes) persones de confiança de la família Grífols puguin formar-ne part a partir d’ara.

El que tothom tenia clar –i així s’ha mantingut– és que el club no podia perdre la seva essència. Així, està garantit que la seva seu no es mourà de Badalona i es mantindrà l’aposta per la base, una de les més fructíferes de l’Estat espanyol. Informat sobre l’acord, així es va referir ahir l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor: “Badalona no deixa de ser el bressol del bàsquet i, per tant, si tenim una ajuda encara que sigui d’iniciativa privada, s’ha de valorar positivament perquè la Penya pugui continuar tirant endavant”.

CONVOCATÒRIA

Tots els canvis previstos han de rebre llum verd dels accionistes el 13 de setembre

CONTINUÏTAT

Es mantindrà la confiança amb els gestors actuals, amb Juanan Morales al davant

Conger firma amb el Le Mans

Feia dies que ja es donava per perdut i ahir hi va haver la confirmació, després que el LeMans anunciés l’arribada de Demetrius Conger per un any. L’aler nord-americà (1,96m, 1990) va deixar una molt bona impressió a Badalona en el tram final del curs passat, en què va firmar 9,9 punts (44,4% triples) i 2,7 rebots en quasi 20 minuts. De moment, el Divina Joventut ha fet tres fitxatges –els exteriors Dakota Mathias i Shawn Dawson, i l’aler pivot Conor Morgan– i té amb contracte Dimitrijevic, Vidal, Ventura, López-Arostegui, Nogués i Birgander.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)