ACB

Laprovittola, confirmat

Lliga Endesa. El Divina Joventut fa oficial la continuïtat del base argentí, el jugador determinant en la salvació verd-i-negra, ara ja en propietat

El Divina Joventut va confirmar ahir el cinquè moviment en menys de dues setmanes, l’anhelada continuïtat de Nico Laprovittola (1m90, 1990). El verd-i-negre va ser, fa menys de dues setmanes, l’últim club de la lliga a fer oficial una operació, el fitxatge de Shawn Dawson, i amb la confirmació de la tornada del base argentí pràcticament deixa la plantilla perfilada.

El remei a tots els mals

Amb contracte amb el Zenit de Sant Petersburg per dues temporades però sense rol en l’equip, Laprovittola va jugar cedit a la Penya des del gener fins al final de la passada temporada, i va ser determinant en la salvació dels badalonins. Quan va arribar, el Joventut era penúltim amb un 4-13 de balanç, i amb ell al comandament va salvar-se guanyant vuit partits dels últims deu.

Desinhibit, va liderar l’equip sortint, amb 30,9 minuts de joc, a raó de 16,4 punts (31% de 3), 2,8 rebots, 6,9 assistències i 1,7 recuperacions per enfrontament. Acabada la temporada, jugador i club van estar d’acord a continuar un any més plegats sempre que Laprovittola es deslligués de l’equip de Sant Petersburg –cosa que va concretar-se dilluns– i no tingués cap proposta d’un equip d’Eurolliga. “Hi ha equips d’Eurolliga que no volen esperar que resolgui el seu contracte al Zenit”, explicava fa uns dies Carles Duran a L’Esportiu. “No té el físic que ara es porta en l’Eurolliga. És un base de la vella escola, i per nosaltres és bo que no el vulguin.”

Amb Nico Laprovittola confirmat, la prioritat ara a Badalona és tancar el fitxatge d’un cinc.

Bases
Nico Laprovittola (1m90, 28)
Nenad Dimitrijevic (1m87, 20)
Exteriors
Albert Ventura (1m91, 26)
Dakota Mathias (1m93, 23)
Sergi Vidal (1m99, 37)
Shawn Dawson (1m98, 24)
Xabi López-Arostegui (2m00, 21)
Interiors
José Ignacio Nogués (2m04, 23)
Quincy Miller (2m06, 25)
Conor Morgan (2m06, 24)
Simon Birgander (2m09, 20)
???
Entrenador
Carles Duran (42) 2a temporada

Cercant l’estabilitat perduda

Format al Lanús del seu país, l’estiu del 2015 Nico Laprovittola va deixar el bàsquet sud-americà després de dues temporades al Flamengo brasiler i va fitxar pel Lietuvos. Encara no havia complert la meitat del camí a Lituània i al desembre l’argentí s’incorporava a l’Estudiantes, en una situació calcada de la de la Penya –els madrilenys eren penúltims amb 3-11–. La seva bona actuació va portar-lo a signar un contracte amb els Spurs l’estiu del 2016, però després de jugar 16 partits deixa els texans i al gener del 2017 fitxa pel Baskonia. Acabada aquella experiència, va signar amb el Zenit. Ara, si tot va bé, complirà la primera temporada sencera en un equip des de la 2014/15.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)