Més bàsquet

Internacional

Revolució asiàtica

El català Edu Torres, amb Fernando Gordo d’ajudant, trenca hegemonies i condueix l’Eastern Long Lions a aixecar per primer cop la lliga de Hong Kong

La lliga la formen 12 equips, juguen en pavellons neutrals i per una entrada es veuen dos partits seguits

Edu Torres (Barcelona, 1964) va fer les maletes el 2013 i va marxar a entrenar a Mèxic. D’allà va anar a la Xina i des del curs passat és a Hong Kong. El curs passat ja va revolucionar el bàsquet asiàtic quan amb el seu equip, l’Eastern Long Lions, va ser capaç de guanyar l’Asean League, una competició privada estil NBA on hi participen equips de 10 països diferents: Filipines, Tailàndia, Singapur, Xina, Vietnam, Taiwan, Indonèsia, Malàisia i Hong Kong. L’any vinent s’hi afegeix Macau. Però enguany Edu Torres ha estat capaç de conduir el seu equip a vèncer la lliga de Hong Kong, una cosa que en els 15 anys de la competició només havien assolit dos equips: South China i Winling. Per Edu Torres és un premi: “Em sento molt valorat i a banda de fer les coses bé estem guanyant.” Fa tres anys va entrar un inversor al club que els ha donat una empenta més. A cada equip només hi pot haver un americà i ell va triar Marcus Elliot: “El coneixia de la meva etapa a Mèxic, on va jugar en contra meu; ha estat amb mi els dos anys i és un jugador que hauria pogut trencar a l’ACB.” Per Torres Hong Kong és un lloc fantàstic: “És com un Nova York, hi ha de tot i fins i tot hi ha deu restaurants catalans.” Aquest estiu es va endur Fernando Gordo, un aragonès que és a Barcelona des del 2004. Havia d’entrar al Grup Barna però va acceptar el repte: “Volia provar ser un professional del bàsquet i l’aposta m’ha sortit bé.” La seva passió pel bàsquet ja va quedar clara quan el 2014, juntament amb el seu amic Enric Carbonell, van fer el “Bàsquet World Tour” recorrent ciutats del món amb bàsquet.

Torres i Gordo viuen en un hotel, mai entrenen en un mateix pavelló i es mouen en metro per la ciutat. La lliga de Hong Kong està apostant fort pel bàsquet i hi ha dos partits seguits en el mateix pavelló, tots neutrals. N’hi ha tres (amb capacitat per a 12.000, 6.000 i 3.500) i segons els partits juguen a un lloc o un altre. Per una entrada a preu únic (10 euros) poden veure dos partits, com fa uns anys al cinema. Una pel·lícula, la del bàsquet asiàtic, que de moment per a Edu Torres i Fernando Gordo està sent fantàstica. El curs vinent continuaran junts i volen continuar fent més història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)